ARSA VE KONUT FİYATLARINA BÜYÜK PROJELERİN ETKİSİ

ARSA VE KONUT FİYATLARINA BÜYÜK PROJELERİN ETKİSİ

Duman İnşaat

Dev projeler olarak son zamanlarda dikkatimizi çeken en belirgin örnekler İzmir-İstanbul Otoyolu ve Çanakkale 1915 köprüsü.

Bu iki otoyolun geçtikleri güzergahlardaki tarla, arsa, konut fiyatlarını 4 kata kadar varan oranlarla arttırdı. Mart 2017 verilerine bakıldığında sadece bir senede Gelibolu %47 lapseki de %54 oranında fiyat artışı gösterdi. Çanakkale 1915 köprüsünün temel atma törenlerinden sonra geliboluda kiralık konutların bedelleri %71 artışla ortalama 800-900 tl yi buldu. Satılık konutların bedeli ise %55 artarak ortalama 200 bin tl civarında oldu. Lapseki de ise son üç senede kiralar %54 artarak 600-800 tl ye çıkarken satışa sunulan konutlarda %121 artarak 250 – 300 bin tl ye alıcıya sunuldu.

Bu durum İzmir ’de de farklılık göstermedi. İzmir- İstanbul otoyolunda ise özellikle otoyolun geçtiği Balıkesir, Manisa ve İzmir’deki gayrimenkulleri de hareketlendirdi. Otoyolun 2019 da açılmasıyla beraber İzmir ve Manisa civarındaki arsa ve arazilerin daha da değer kazanması bekleniyor. Daha şimdiden İzmir – İstanbul otoyolunda çalışmaların devam ettiği Bornova viyadüğü ve Kemalpaşa bağlantı yolu bölge civarlarında bulunan Pınarbaşı, doğanlar, yunus emre mahallesinde de gayrimenkuller %25 artış gösterdi. Otoyolun Manisa ayağında da arsa ve arazi fiyatlarında önemli artışlar bekleniyor. Otoyol çalışması özellikle İzmir ‘in yeni Bornova olarak adlandırdığı Çamdibi - Altındağ bölgesinde daha da etkili oldu ve arsa fiyatları iki kat artış gösterdi. İzmir ‘in yeni Bornovası yükselişte.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz