GAYRİMENKUL VERGİ YAPILANDIRMALARINA BAYRAMDA DA TATİL YOK!

GAYRİMENKUL VERGİ YAPILANDIRMALARINA BAYRAMDA DA TATİL YOK!

Duman İnşaat

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamındaki alacakların yapılandırılması için 31 Temmuz'da sona ermesi beklenen yapılandırma başvuruları 27 Ağustos Pazartesi gününe (o gün dahil) ertelenmişti. Bu imkanı kullanmak isteyen vatandaşlar www.gib.gov.tr, e-devlet (www.turkiye.gov.tr) ve vergi daireleri üzerinden başvuruda bulunabiliyor. Böylece vatandaşlar evden veya tatilde başvurularını tamamlayabiliyor. yapılandırma başvuruları, 9 günlük bayram tatili ardından ilk iş günü olan 27 Ağustos Pazartesi günü sona eriyor. Bu nedenle vatandaşların bu kısıtlı sürede başvuru imkanını kaçırmaması oldukça önemli. Ayrıca vergi daireleri, arife günü olan 20 ağustos Pazartesi saat 13.00 kadar işlem alabilecekler.

Kanun kapsamına dahil olanlar; 31 Mart ve öncesi döneme ait vergi,resim ve harç borçları yer alıyor. Vatandaşlar bu kanun kapsamında belediyeye olan emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarını da taksit yapma imkanına sahipler.

Ayrıca vatandaşlar borçlarını peşin ödemeleri durumunda bazı avantajlara sahip olacaklar. hesaplanan tutarın ilk taksiti 1 Ekim 'e kadan ödenmesi durumunda katsayı uygulanmayacak, Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanmış olan tutardan %90 indirim uygulanacak ve idari para cezalarında%25 indirim yapılacak.

Yapılandırılan borçlar kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenebilecek. Kredi kartıyla ödemeler, "www.gib.gov.tr"de yer alan internet vergi dairesinden gerçekleştirilecek. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacak. Yapılandırmadan faydalanmak için ilk iki taksitin tam ve süresinde ödenmesi gerekecek. Bir takvim yılında 2'den fazla taksitin süresinde ödenmemesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecek.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz