HIZ KAZANACAK

HIZ KAZANACAK

Duman İnşaat

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Kartal 'da çöken binanın ardından aktif bir kentsel dönüşüm içerisinde olan il ve ilçelerde sürecin daha fazla hız kazanacağını belirtti.
Çevre ve Şehircililk Bakanlığı 81 il valiliklerine gönderdiği bir genelgeyle il ve ilçe belediyelerinin kapsamında riskli binaları tespit edilip 3 ay içerisinde bakanlığa bildirilmeleri istenmişti. Bu kapsamda mazbatalarını alan belediye başkanlarının da hızlı bir şekilde dahil olup gündemlerine alması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Göreve gelen yeni belediye başkanları da dahil dönüşüm projeleri, hem deprem riskli hem çarpık yapılaşmadan kurtarmaya yönelik çalışmalarda 11 maddelik manifestoyu uygulamaya devam edeceklerini söyledi. Bina bazlı kentsel dönüşümler değil alan bazlı dönüşümlerin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Yeni imara açılan alanlar ile yatay mimari tercih edilmeye başlandı. Her ilde pilot uygulama başlatılarak vatandaşlara daha güvenli bir çevrede yaşayabileceklerini net bir şekilde gösterilecek. Kentsel dönüşüm alanlarında insanların günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamaları da desteklenecek.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz