İZMİR ÇEŞME’ DE YAPILAŞMA İMKÂNI!

İZMİR ÇEŞME’ DE YAPILAŞMA İMKÂNI!

Duman İnşaat

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 12 Haziran tarihinde aldığı bir kararla İzmir Çeşme 'de bulunan Dalyan Mahallesi 'nin yapılaşmasını kolaylaştıracak şekilde sit derecesini yeniden belirledi. Uzun zamandır üzerinde çalışılan bölge için koruma derecesi “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi. Bu tescil kararı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘nın internet sitesinden 18 Haziran ‘da duyuruldu.

Çeşme ‘nin yapılaşmaya açılan imar alanları arasında Aya Yorgi koyu da bulunmaktadır. Çeşme ‘nin Aya Yorgi koyu olarak adlandırdığımız bölge ‘Dünyada görülmesi gereken 100 yer’ listesinde bulunur. Bölgeyle ilgili 2015 yılından bu yana dek imar tartışmaları sürüyordu. Ancak o dönem verilen mücadeleler ile Aya Yorgi ‘nin değil yanında bulunan taşlık mevkii olarak adlandırılan Hacettepe koyunun sit derecesi düşürülmüştü. Bakanlığın son verdiği karar ile yarımadada sadece 3 küçük bölge yapılaşma yasağı aldı. Geri kalan milyonlarca bölge turizm ve barınma amaçlı yapılaşmaya açıldı. Küçük bir alan ise sit derecesi tekrar belirlenerek ‘nitelikli doğal koruma alanı’ olmasına karar verildi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, karardan memnun olmadığını, itiraz edeceklerini ve yargıya başvuracaklarını söyledi. Ayrıca Muhittin Dalgıç “Ben çok uzun yıllardır bölgede belediye başkanlığı yapıyorum. Hiçbir zaman yapılaşmadan yana olmadım, planların en küçük ayrıntısına kadar yapılmasını, cumba genişliği, pencere büyüklüğüne kadar tarif edilmesini ilke olarak benimsedim. Şimdi yapılan bu değişikliğin imar planları için bize gelecekler. Planlar birlikte yapılacak, o süreçte itiraz, yargıya başvuru haklarımızı kullanacağız.

Bu değişiklikle uzun yıllardır istedikleri bölgeyi turizme ve yapılaşmaya açma hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu kararla çok büyük bir alan turizme ve imara açılıyor. Aya Yorgi Koyu’nun da içinde bulunduğu tüm bölge üç noktası hariç yapılaşmaya açılacak. Bölgenin doğal yapısının yok edilmesini önleyecek tüm girişimlerde bulunacağız.” diye ekledi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz