OFİS Mİ YOKSA KONUT MU?

OFİS Mİ YOKSA KONUT MU?

Duman İnşaat

Ekonomik büyümenin yapı taşlarından biri olan inşaat sektörünün son yıllarda ivme kazanması ile beraber yatırımcılar daha çok kazandıracak projelere yöneldiler. Bu sebeple projeler, büyük ya da küçük tüm yatırımcılar için farklı fırsatlar sunmaya başladı. İnşaat sektöründeki bu büyüme şaşırtıcı değil tabiî ki. Toplumun ağırlıklı dinamiklerine bakıldığında beklenen bir ilerleme olduğunu söylemek mümkün.

Nüfus artışıyla birlikte hizmet sektörünün gelişmesi, yeni iş sahalarının ortaya çıkması, inovasyona verilen önem ile gelişen proje yatırımları sürekli yeni ihtiyaçları doğurdu. Artık konutta da ofiste de insanların beklentileri değişti. Daha çevreci, yenilik içeren, teknolojik ve tasarruflu projeler tercih edilmeye başlandı. Yatırımcılar bir ev daha alayım aylık gelirimi arttırayım düşüncesi dışına çıkıp tercih edilen projelere yatırım yapmak ve daha çok kazanma isteğinde. Yatırım yapılacak noktada oluşan bir soru işareti var. Ofis projesi mi yoksa yeni ve son model bir projede konut mu daha kazançlı olur? Açıkçası ikisi arasında fiyat olarak büyük bir fark yok diyebiliriz. Ancak ofis projeleri daha kısa sürede kazanç sağlıyor. Aynı fiyatta ofis ve konutu karşılaştıracak olursak eğer gayrimenkul sahibinin yatırımı bir konut olduğunda her kiracıdan sonra tadilat durumundan dolayı oluşan sıkıntıyı, ofiste yaşamıyor. Çünkü zaten işletme kendi dizaynını kendisi yapıyor. Kira geliri konusunda da ofis yatırımı daha avantajlı durumda. Yaklaşık 2 bin civarlarında gelen konut kirası 3-4 bin olan ofis kirasından daha düşük. Bu nedenle yatırımın kendi kendini amorti etmesi ve yatırımcının artıya geçme süresi kısalmaktadır. Böylece yatırım amacına ulaşmaktadır. Ayrıca konut yatırımında bulunduğunuzda, kira gelirinizin gelir vergisini vermek zorundasınız ancak ofisteki kiracı olan işletme bunu zaten stopaj olarak ödüyor olması yatırımcı için ek bir avantajdır. Sonuç olarak yatırımcılar için ofis yatırımları daha hızlı ve daha fazla kazanç sağlıyor.

Ofis yatırımlarının sağladığı bu kazançlar ile yatırımcıların hareketlenmesiyle tıpkı konut projeleri gibi daha proje aşamasındayken topraktan satışı sağlanıyor. Yatırımcılar arasındaki bir süredir devam eden bu trend, devamlılığını sürdürecek görünüyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz