SÜRE UZATILACAK MI?

SÜRE UZATILACAK MI?

Duman İnşaat

13 milyon tapusuz konut ve işyeri bulunan Türkiye 'de imar sorununu ortadan kaldırmak için yola çıkılan imar barışı uygulaması için başvurular 8 Haziran 'da başladı ve 31 Ekim 'de sona eriyor. Sürenin uzayıp uzamaması ise en çok merak edilen konulardan biri.
Digital Şehircilik Zirvesi 'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi. Kurum, "İmar barışına şu ana kadar 6 milyonun üzerinde vatandaş başvurdu. 5 milyara yakın başvuru bedeli ödendi. 31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor ve ödeme süreci de 31 Aralık 2018'de bitiyor. İmar barışıyla biz ne elde ettik? Aslında devletin, vatandaşıyla barışıydı bu. Elektriğini, suyunu, doğalgazını bağlayamayan vatandaşımıza bina kontürlerinin de kalması kaydıyla bir kolaylaştırma, bunlar bir hak değil tabii ki. Bu noktada vatandaşımız da yoğun bir ilgi gösterdi. Talep de hala devam ediyor. 31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz, yoğun talep var, bakacağız. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor." dedi. Konut, ticari yapı, tarımsal yapı ve güneş enerji santrali için gerçekleşen başvurularda toplam 7 milyon 110 bin'i aşkın kişi başvuru yaptı ve yapılan başvurular kapsamında 4 milyar 602 milyon 210 bin lira ödeme yapıldı. Başvurular kapsamında 973 bin 791 yapı kayıt belgesi verildi.
İmar Barışı Düzenlemesi 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız kırsal ve kentsel yapıları kapsıyor. Başvurular e-devletten gerçekleştiriliyor. İmar barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi için ödenmesi gereken bedel, yapının yer aldığı  arsanın 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre belirlenen emlak vergi değeri ile binanın yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda ise yüzde 5 oranında hesaplanıyor.
Hesaplama, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bilgilendirme amaçlı olarak açılan İmar Affı Hesaplama Robotu sayfası üzerinden online olarak yapılabiliyor. İmar Barışı Hesaplama Aracında 8 seçenekten size en uygun olandan biri seçilerek hesaplama yapılıyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz