ÜÇTE BİRİ DEFOLU KONUT

ÜÇTE BİRİ DEFOLU KONUT

Duman İnşaat

Konut sektöründeki mevcut durgunluk artık ciddi boyutlara ulaştı. Bu sebeple sektörel birçok analizler yapılarak doğru hamleler planlamak hayati bir öneme sahip oldu.
Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık sektörün durgunluğu hakkında bazı önemli açıklamalarda bulundu. Planlamasız inşa edilen ve üstelik ulaşım sorunu olan yapıların stoğu şişrdiğini elimizdeki mevcut konut stoğunun ciddi bir incelemeden geçmesi gerektiğini belirtti. Akbalık; "30 metrekare salon, 35 metrekare ebeveyn odası ya da 7-8 metrekare ebeveyn odası yapıyor. Ulaşımın olmadığı yere ev dikiyor. Bu evler satılamaz, bunlar defolu ürünler. Yıllardır bu şekilde yapılıp satılamayan konutlar stok oluşturuyor. Biz tekstilciyiz, yaptığımız ürünlerin defolusu çıkıyor. Biz bunları ikinci kalite olarak üçte bir fiyatına satıyoruz. Bu evler de ikinci kalite. Kimse bu şekilde ayıklamadığı için stok çok büyükmüş gibi gözüküyor. Aslında stoku analiz ettiğinizde stokun üçte biri defolu ürün diyebiliriz.Doğru projelendirilmiş, doğru yerlerde olan nitelikli ürünler de satışlar devam ediyor. Konut satarken artık tek başına konut değil, çevresini de satıyorsunuz. Bu yüzden çevredeki parametreleri doğru oluşturmanız gerekiyor" diye konuştu. 
Hollanda 'yı örnek gösterecek olursak eğer, bir proje inşa edilmeden önce geniş çaplı bir araştırma yapılıp fizibilitesi incelendikten sonra, devletin finansman getirmeden yapıma izin vermediği bir sistem ile sektörü ilerletiyorlar. Türkiye 'de ise; projelerin satılıp satılamayacağı ya da finansman desteğine bakılarak inşa edilmesi gerrektiğini vurgulayan Akbalık; "Bugün Türkiye'de konut yapmak isteyen çok rahat bir şekilde sektöre girebiliyor. Bakanlık, müteahhitleri kategorilere ayırdığı kanun ile herkesin sektöre girmesini kontrol altına alacak. Sadece parası olan ya da sadece bu işi bilen sektöre giremeyecek. Para, piyasa bilgisi, bu işi yapma ehliyeti ve diğer kriterleri bir arada bulunduran insanların bu işi yapması gerekiyor" açıkmalarına devam etti.


 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz