BANKADAN SATILIK DAİRE!

BANKADAN SATILIK DAİRE!

Duman İnşaat

Bankalar çekilen krediyi belli bir ipotek karşılığında kullandırıyorlar. Kredi kullananlar ise maddi değeri yüksek olan mallarını kredi karşılığı ipotek ettiriyorlar. Çeşitli sebeplerden dolayı ödenememiş kredilerden dolayı binlerce gayrimenkul bankaların elinde kalmış durumda. Son durum olarak 23 bankanın elinde toplam 18.192 konut bulunuyor. Bankalarda konut dışında arsa, tarla, fabrika hatta eğitim tesisi bile bulunuyor. Durum böyle olunca bankalarda elinde biriken gayrimenkulleri bir an önce satıp nakde dönüştürmeyi amaçlıyorlar. Bu durum alıcılar için büyük bir fırsat haline geldi. Çünkü bankalar hızlı satış yapmak istedikleri için fiyatlar piyasaya göre daha uygun oluyor. Son dönemde bankaların portföyündeki artış sebebiyle gayrimenkuller %25 daha düşük fiyatlı satılır hale geldi.

Peki bankaların ellerindeki bu portföylere nasıl ulaşılır, nelere dikkat edilir, süreç nasıl işler bir göz atalım...

Bankalar Türkiye ‘nin dört bir tarafında ellerinde biriken malları illere ve tipine göre kategorileşmiş şekilde kendi internet sitelerinde yayınlıyorlar. Bazı bankalar e-ihale yöntemiyle bazı bankalar da direkt satış yöntemiyle süreci ilerletiyor. Kendiniz inceleyip bankayla iletişime geçebilir ya da e-ihale çözümü sunan şirketler aracılığıyla talep edebilirsiniz. Eğer şubeden başvuru yapacaksanız tüm teklifler kapalı zarf yoluyla yapılıyor. Teklif süresi bitiminde en yüksek teklife alım-satım işlemi başlatılıyor. Her bankanın teminat tutarı %2 ve %15 arası farklılık göstererek belirlenen teminat ödenmesi durumda teklif verilebilir. ve eğer ihaleyi kazanamazsanız teminat iade edilliyor. Kazandığınız ihalede gayrimenkul satın alabilmek iç.in taksit uygulanmıyor. Ancak banka uygun koşullarda kredi imkânı sunuyor.

Bankadan mülk satın almak ile şahıstan normal bir şekilde alım satım işlemleri yürütmek tamamen aynı. Fakat beğenmiş olduğunuz konutun detaylarını mutlaka inceleyin. Konutun hisseli olup olmaması, tapu durumu, imar ve hasar bilgileri gibi detayları mutlaka kontrol edin. Ayrıca bankadan satın gayrimenkuller aynı zamanda KDV ‘den muaf tutulduğu gibi arada aracı olmadığından komisyon ödeme durumu da olmuyor. Böylece fiyat daha uygun oluyor. Tapu harcı alıcı ve satıcı tarafından karşılıklı olarak ödeniyor.

Bankaların elinde Türkiye ‘nin dört bir köşesinden normal konut bulmakta mümkün, milyar dolarlık köşkler de...

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz