DEVLETTEN EVLENECEKLERE DESTEK!

DEVLETTEN EVLENECEKLERE DESTEK!

Duman İnşaat

Devlet, evlilik hayali kuran gençlere destek sağlıyordu. Çeyiz Katkısı ve Konut Desteği en çok bilinen destekler arasında. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı genç çiftlerin ev sahibi olabilmeleri için Mayıs 2016 da başlattığı 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması son yapılan düzenlemeyle daha da cazip hale geliyor.
Yapılan düzenlemenin detayları ise şu şekilde;
Konut almak isteyen genç çiftler için devlet katkısının üst limiti 25 bin TL ye çıkarıldı. Böylece 5 sene boyunca 80 bin TL biriktiren çiftler, ev alırken devletten karşılıksız olarak 25 bin TL para alacak. Üstelik yapılan bu düzenleme ile çiftler ayrı ayrı faydalanabilecek ve 25 'er bin TL 'den toplam olarak 50 bin TL alabilecekler. 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasında sistemde en az 3 yıl kalma şartı bulunuyor.
Yapılan bu düzenlemeden önceki eski yönetmelikte 3 yıl kalan yatırımcılar yatırdığı paranın yüzde 15 ini, 4 yıl kalanlar yüzde 18'ini ve 5 yıl kalan da yüzde 20'sini alabiliyordu. Ancak yapılan bu yeni düzenlemeyle, 5 yıl ve daha uzun süre kalanlar en fazla yüzde 25'i kadar destek alabilecek.
Çeyiz Desteği ise eski yönetmelikte 5 bin TL iken, 7 bin 500 TL ye çıkarıldı. Çiftler bu uygulamadan da ayrı ayrı yararlanıp toplam desteği yine ikiye katlayabilecekler. Böylece toplam devlet desteği 65 bin TL elde edebilecekler.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz