EGE TARIMA KAZANDIRILIYOR...

EGE TARIMA KAZANDIRILIYOR...

Duman İnşaat

Devlet Su İşleri (DSİ) geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yayınladı.
Anadolu Ajansında yayınlanan habere göre; pek çok sebepten dolayı tarımsal faaliyet yapmaya imkan verilmeyen şekilde parçalanmış araziler için toplulaştırma kararı işlemi başlatılıyor. DSİ Genel Müdür 'ü Mevlüt Aydın 'ın açıklamalarında, geçen yıl yapılan yasal düzenleme sonrasında arazi toplulaştıma yetkisinin kendi kurumlarına verildiğini belirtti. Türkiye 'nin birçok ilinde faaliyet verdiklerini söyleyen Aydın, İzmir, Manisa ve Uşak 'ın da içinde bulunduğunu ifade etti.
Aydın, üç bölgede toplam 45 bin 564 hektar alanı toplulaştırma planı yaptıklarını söylerken; "İzmir'deki 16 bin 994 hektar arazinin 10 bin 700 hektarlık kısmındaki çalışmalar tamamlandı. 24 mahallede de tapu tescilleri bitirildi. Manisa'da ise eş zamanlı 2 farklı bölgede devam eden çalışmalar toplam 18 bin 434 hektarlık alanda yürütülüyor. Uşak'ta ise 10 bin 136 hektarlık araziyi kapsayan çalışmalar sürüyor ve 10 köyün 5'inde tapu tescilleri tamamlandı." şeklinde sözlerine ekledi.
Mevlüt Aydın, arazilerin toplulaştırma sayesinde parsellerinin büyüdüğünü ve buna bağlı olarak tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanmasının daha kolay hale geldiğinin altını çizdi.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz