ELEKTRONİK BETON İZLEME SİSTEMİ

ELEKTRONİK BETON İZLEME SİSTEMİ

Duman İnşaat

'Yapı Denetimi Hakkında Kanun Kapsamında Denetimi Yürütülen Yapılara Ait Taze Betondan Numune Alınması, Deneylerinin Yapılması, Raporlanması Süreçlerinin İzlenmesi ve Denetlenmesine Dair Tebliğ' Resmi Gazete'de yayınlandı.
Yapı denetimlerine yeni düzenlemeler geldi. Yapılan değişikliklere göre, yapılardan taze betondan örnek alınması, deney yapılıp raporlanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Dün tarihli yürürlüğe giren tebliğ, Bakanlık tarafından izin belgesi alınmış olan labratuvarlar ile 4708 sayılı kanun kapsamında denetimi yürütülen yapılarda taze beton numunesi almak, deney yapıp raporlamak, süreçlerini izlemek  ve denetlemeyi takip etmek ile ilgili esaslar kapsam içinde yer alıyor.
Tebliğin amacına göre; yeni yapı denetim sistemiyle beton numuneleri elektronik ortamda takip edilecek. Bu yeni sistem sayesinde tarafsız beton denetiminin yapılması ve kaçak yapılaşmanın engelleneceği planlanıyor.
E-Beton (Elektronik Beton İzleme Sistem) 81 ilde yaygınlaştırılacak ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek. Yeni sistem kapsamında inşaatlarda kullanılan betonların içine çipler yerleştirilecek. Gayrimenkul satın alacak vatandaşlar, bu çipler sayesinde parsel numarasını girerek evin sağlamlığını, beton kalitesini, yapılan inşaatla ile ilgili tüm bilgileri e-beton sistemi üzerinden sorgulayabilecekler.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz