EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ 2. TAKSİTİ YAKLAŞIYOR!

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ 2. TAKSİTİ YAKLAŞIYOR!

Duman İnşaat

Gayrimenkul sahipleri her sene ödemekle yükümlü oldukları bir takım vergilerden olan çevre temizlik ve gayrimenkul vergisi senede iki taksit olacak şekilde ödeniyor. Vergi mükellefleri, verginin konusuna göre değişkenlik gösteren vergilere sahipler. Bazıları emlak vergisi öderken bazıları hem emlak hem çevre ödemekle sorumludurlar.

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanunun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Ancak bazı istisnai durumlar yer alıyor. Kanun gereğince, geliri olmayan ve tek meskeni bulunan gaziler, emekliler, ev hanımları, engelliler ve işsizler muafiyetten yararlanabiliyor. Bunun için ilçe belediyesine gidilerek beyanname verilmesi gerekiyor.

Çevre temizlik vergisi ise 5255 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, konut ve işyerleri için ödeniyor. Bu vergide de bazı muafiyetlikler yer alıyor. Boş durumda olan, kullanılmayan konut ve iş yerleri için ödeme yapılmıyor.

Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyelerinde yapılıyor. Çevre temizlik vergisi de iş yerleri için yine belediyeden yapılabiliyor. Ayrıca emlak ve çevre temizlik vergisi ödemesi belediyelerin "e-belediye" hizmeti kullanıyor ise internet üzerinden ödenebiliyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit dönemi mart, nisan ve mayıs aylarında yapıldı. İkinci taksit dönemi ise 1 Kasım 2018 tarihinde başlıyor ve 30 Kasım tarihinde sona eriyor. Bu yıl gayrimenkul satın alanlar için vergi mükellefiyeti 2019 da başlıyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz