EY TOKİ FABRİKA YAP!

EY TOKİ FABRİKA YAP!

Duman İnşaat

Dar gelire sahip vatandaşlar için konut üreten TOKİ'ye sanayicilerden "fabrika yap" önerisi geldi.
Eskişehir Sanayi Odası "2023 Vizyon Programı" başlıklı rapor hazırladı. Raporda iş dünyasının son dönemlerde ekonomide yaşadığı zorlukları, sorun ve çözüm önerilerini içeriyor. Ayrıca raporda TOKİ'ye " fabrika yap kiralama yöntemiyle yatırımcılara tahsis et" önerisi geldi.
2023 Vizyon Programı isimli raporda yabancı firmaların yatırım yapmalarına devam etmeleri açısından olağandışı dönemlerde özel yatırım teşvik paketleri oluşturulması gerekliliği ana konuydu. Raporda, sanayi yatırımlarında inşaat işlerinin önemli kaynak kullanımı gerektiği belirtilerek, ''Sanayicilerin önemli bir kısmı finansman kaynaklarını toprağa ve binaya harcamakta, makina, ekipman ve işletme sermayesi için kaynakları daralmaktadır. TOKİ, Emlak Bankası gibi kurumlar fabrika binaları üreterek uzun süreli kiralama yöntemiyle sanayicilere tahsis edebilir. Depolama alanları için de girişim ve yeni yatırımların devlet eliyle sübvanse edilmesi gerekmektedir.'' denildi. Ayrıca raporda mesleki eğitimlere finansal ve vergisel gibi avantajlar sağlanması gerektiği de eklendi ve "Bu avantajların başında sanayide çalışacaklara pozitif ayrıcalık uygulanması geliyor'' görüşüne yer verildi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz