ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE SON DURUM

ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE SON DURUM

Duman İnşaat

Türkiye, dünya çimento endüstrisinin önde gelenleri ile bir araya gelerek 24-26 Haziran 'da INTERCEM Konferansını İstanbul 'da Hilton Bomonti Hotel 'de gerçekleştirecek. Çimento ihracat pazarında 600 milyon dolarlık ihracat rakamıyla yerini alan Türkiye, bu yıl 100. 'sü erçekleşek konferansta Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ve Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası işbirliğiyle İstanbul’da ev sahipliği yapacak. Konferansa 5 kıta 34 ülke ve 52 şehirden 400 sektör temsilcisinin katılımı bekleniyor.
Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal, “İhracatı geçtiğimiz yıl 600 milyon doları aşan sektörümüz çimento üretiminde dünyanın merkezlerinden biri haline geldi. Türk çimentosu da ülkemiz ihracat kalemleri arasında stratejik bir konuma yükseldi. Bu yıl ihracatını yüzde 30 artırmayı hedeflediğimiz sektörümüzün en büyük konferansının ülkemizde düzenlenmesi, hepimiz adına çok büyük bir gururdur. Türkiye çimento sektöründeki tüm sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdiği bu işbirliğinin başka sektörlere de örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz” ifadeleriyle türkiyenin çimento sektörü pazarındaki konumuna vurguda bulundu. türk çimento sektörünün avrupanın en büyük, dünyanın 4. büyük üreticisi ve üçüncü büyük ihracatçısı olarak önemli bir yer i olduğunu savunan Ünal; “Türkiye bu alanda artan sektörel deneyimi, ileri tekniklerle üretim yapabilme kapasitesi ve çimento ihracatında yakaladığı sürekli artışla global pazarda tanınan güçlü bir oyuncudur. Sektörümüzün yılsonu hedeflerimize ulaşması, yeni iş bağlantıları kurarak ihracattaki gücünü artırması noktasında INTERCEM ev sahipliğimiz önemli bir fırsat olacaktır. Türk çimento endüstrisi olarak 500'ün üzerinde ihracatçımız, 19 bin sektör profesyonelimiz ve yıllık 142 milyon ton üretim kapasitemizle bu global arenada sektörel bir güç gösterisi yapacağız.” şeklinde sözlerine ekledi.
100. INTERCEM Konferansı’nda çimento sektöründeki son üretim teknikleri, inşaat sektörünün çimento sanayi üzerindeki etkileri ve ihracat pazarlarındaki yeni iş fırsatları anlatılacak. Bunların  yanı sıra çevre ve insan dostu üretim, atık geri dönüşümü, çimento sektöründe insan kaynağı yönetimi ve yeni iş fırsatları tartışılacak.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz