E-HACİZ

E-HACİZ

Duman İnşaat

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi dairelerinin elektronik ortamda gayrimenkullere haciz uygulanmasına ilişkin çalışma yaptığını ve bu çalışmalarda sona yaklaştığını açıkladı.
GİB ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 'nün 22 kasım 2018 yılında protokol imzaladı. GİB in 2018 faaliyet raporunda “Kısa bir süre içinde vergi dairelerinin gayrimenkulleri elektronik ortamda haczedebilir hale gelmesi mümkün olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.
E-haciz projesiyle 6183 sayılı Amme Alacakları yasasına göre düzenlenen haciz bildirileri internet ortamından yapılabilecek. Vergi daireleri adına e-haciz uygulamasına katılan bankalara GİB elektronik ortamda haciz bildirimi yapıyor.
Tebligatlar bankalar tarafından uygulanıyor ve vergi dairesi hesaplarına yatırılıyor.
Alt yapısı uygun olan bankalar, finans kurumları ve diğer kurumlar; vergi dairesi müdürlüklerinde düzenlenen haciz bildirimlerinin elektronik ortamda e-imza ile ilgili kurumlara gönderilmesi ve takipli borçların hızlı bir şekilde tahsil edilmesi için e-haciz protokolleri yapılıyor.
GİB 'in Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile imzaladığı protokol sayesinde kısa bir süre içerisinde gayrimenkullerin elektronik ortamda haczedilebilir duruma geleceği belirtildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından sicil kaydı tutulan gemilerin, amme borçlularının borcu nedeniyle vergi dairelerince elektronik ortamda haczedilebilmesine ilişkin çalışmalar sürüyor.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz