KİMLİKLİ ŞEHİRLER…

KİMLİKLİ ŞEHİRLER…

Duman İnşaat

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan “Yeni şehircilik vizyonu” hakkında konuştu ve detaylı bilgiler verdi. Türkiye ‘nin yeni şehircilik vizyonuna sahip olması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanının gelecek vizyonları arasında yer alan başlıklardan birisi olarak görülüyor. Türkiye ‘nin yeni şehircilik vizyonunun; insan odaklı, iklime duyarlı, enerji tasarruflu, tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkan, dikey değil yatay mimariyi vurgulayan, afetlere karşı tedbirli, yenilikçi ve çözüm odaklı ilkeler üzerine inşa edileceğini bizlerle paylaştı. Ayrıca TOKİ Haber ‘de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin planlama ve tasarımında milli ve manevi değerler, medeniyetlerin mirasına ve kültürel olgulara sahip çıkan bir anlayışın hâkim olacağını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Gelecek nesillerimize medeniyetimizin izlerini bulacakları, iftihar edecekleri, kimliği olan şehirler bırakacağız. Medeniyetimizin üzerinde yükseleceği şehirlerimizi yalnızca fiziksel yapıların bir aradalığından oluşan mekânlar bütünü olarak insanın ve tabiatın merkeze alındığı, kültürün ve sanatın hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak kurgulandığı, medeniyet birikimine sahip çıkan, geliştiren ve yaşatan şehirler olarak tanımlıyoruz. Kültürümüzün renklerini yansıtan ve yaşadığımız zamanın çizgilerini barındıran, altyapısı sağlam, afetlere dayanıklı ve çevreye duyarlı bir biçimde gelişmesini hedefliyoruz." Yeşil alanların Yeşil Sertifika Sistemi ile sürdürülebilir yeşil bina ve yerleşmelerin yanı sıra enerji verimliliğine dönük yapıların Enerji Kimlik Belgesi ile belgelendirileceği bilgisi de paylaşıldı.

Gelecek dönem hedef ve projeleri arasında kentsel dönüşüm uygulamalarında 52 ilde 218 adet riskli alanda yer alan 550 bin konutla, ülke genelinde tespit edilen riskli yapılarda bulunan 560 bin konutun yenilenme çalışmalarını devamının yanı sıra yeşil alanlara yönelik çalışmalara da yer vermektedir. En büyük projelerden sayılan Atatürk havalimanının yeni havalimanına taşınmasının hemen ardında büyük bir milli park ‘Milli Bahçeler Projeleri’ adı altında yapılacağını bizlerle paylaştı. Bu projeye ek olarak ülke genelinde Milli Bahçeler projesi hayata geçirilecektir.

Yeni dönemde yeni kimliklere sahip yeni şehirler bizleri bekliyor olacak…

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz