SEKTÖRDEKİ GÜNCEL TEKNOLOJİ

SEKTÖRDEKİ GÜNCEL TEKNOLOJİ

Duman İnşaat

İnşaat sektörü özellikle İzmir ‘de gayet hızlı gelişen ve hızlı ilerleyen bir sektör. Kentsel yenilenmelere olan ihtiyaç, alınan göçler ile artan nüfus sebebiyle ihtiyaç duyulan daha fazla konut ve beraberinde gelen daha fazla iş alanı ve ofisler ile yeni projeler, yapımına başlanmış konutlar zaman kaybetmeden bitiriliyor. Tekrar yeni projelere yelken açılıyor. Tüketiciler ise; bir evden artık dört duvar sahibi olup barınma ihtiyacını karşılamaktan daha öte beklentileri var. Üretici firmalar da aslında projelerini daha da geliştirerek piyasaya sunmak, rekabette fark yaratmak için her türlü gelişmeyi takip edip uygulamak durumundalar. Bu durumun vazgeçilmez yollarından birisi teknolojidir.

Bu yazımızda inşaat sektöründe sürekli gelişen ve uygulanan teknolojilerden bahsedeceğiz. Konut inşaatında trendler çok hızlı değişmez. Yalnız son yıllarda çok farklı trendler oluştu ve inşaat sektörünü etkileyerek yavaş yavaş bu sektörü dönüştürmeye başladı. Bunlardan ilk bahsedeceğimiz solar çatılar. Güneş panelleri üzerinde yoğunlaşan çalışmalar sonucu çok büyük gelişmeler edinildi. Artık güneş panelleri daha verimli oldu. Maliyet olarak biraz pahalı olsalar bile sağladığı faydalar oldukça fazla. Evin çatısı güneş panelleriyle kaplanarak evin tüm enerji ihtiyacı bu panellerden karşılanabiliyor. Güneş panelleri sayesinde üretilen temiz enerji ve çevreye duyarlı bir sistem olmasıyla inşaat firmaları bu alanda yaptığı harcamalar doğrultusunda devletten teşvik ve yatırım desteği alıyor. Bu sayede maliyeti daha aşağı çekmek mümkün olabilmektedir. Bir diğer gelişme ise; akıllı evler. Günümüzde eğer ürün ve cihazlar akıllı değilse tüketiciye cazip gelmiyor. Bu durumu evlere uyarlarsak akıllı ışıklar, akıllı ısıtma-soğutma, akıllı ses sitemi karşımıza çıkıyor. Böylece telefona indirdiğiniz uygulama ile siz evde olmadan ısı, ışık ve birçok şey ayarlama konforu sunuyor. Bir başka teknolojik gelişme ise enerji verimliliği yüksek pencereler. Bu son model pencere günümüzde kullanılan camlardan %25 daha verimli olduğu görülmüştür. Pencereye yerleştirilen sensörler sayesinde pencere açık kalması durumunda hem enerji tasarrufu hem güvenlik açısından önemli olması ile size uyarı veriyor.

İnşaat sektörünün üzerindeki ilgi sayesinde daha ileriye daha büyük gelişmeler ile yoluna devam edecek görünüyor. Görünüşe göre konut alırken tüketiciler akıllı ve daha güvenli ya da kendi enerjisini kendi üretebilen evleri cezp edici bulacaklar ve yönelecekler.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz