HEM KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİLERİNDE LİMİT ARTTI HEM FAİZ DESTEK ORANI YÜKSELTİLDİ!

HEM KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİLERİNDE LİMİT ARTTI HEM FAİZ DESTEK ORANI YÜKSELTİLDİ!

Duman İnşaat

 

Cumhurbaşkanlığının "6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" bugünkü 32162 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Karar ile yapım, edinme ve güçlendirme kredilerine faiz desteği sağlanabilmesi için tahliye ya da yıkım tarihi itibarıyla bankaya yapılacak başvuruların süresi bir seneden üç seneye yükseltildi. 

habere göre; "6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" ile  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylanan faiz destekli yapım, edinme ve güçlendirme kredilerine verilen faiz desteği; konut yapım ve edinme kredileri kapsamında 600 baz puandan 840 ve 720 baz puana yükseltildi. 

Bu çerçevede birden çok konutu olan hak sahiplerinin ilk konutu için kullanacağı yapım ve konut edinme kredilerine uygulanacak faiz desteği oranı yıllık 840 baz puan (BP) şeklinde belirtildi. Bu hak sahiplerinden 2 ya da daha fazla konut için verilecek faiz desteği ise 720 baz puan şeklinde belirlendi. 

Hak sahiplerine verilecek faiz desteğinde güçlendirme kredisi için öngörülen 600 baz puanlık faiz destek oranında değişikliğe gidilmedi. 

İşyeri yapım ve edinme kredileri için verilecek faiz destek oranı da değiştirilerek, 440 baz puandan 480 baz puana yükseltildi. 

Aynı kararla hak sahipliği bazında faiz desteği sunulacak kredi üst sınırları da yükseltildi. 

Bu kapsamda, desteğine esas kredi üst limitleri; güçlendirme kredisi için 240 bin TL’den 320 bin liraya, konut yapım ve edinme kredileri için 600 bin TL’den 1,25 milyon liraya, işyeri yapım kredisi için 600 bin TL’den 800 bin liraya ve işyeri edinim kredisi için 250 bin TL’den 350 bin liraya çıkarıldı. 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz