TAPU SAHİPLERİ DİKKAT! 5 YIL BOYUNCA ÖDEDİĞİNİZ VERGİYİ GERİ ALABİLRİSİNİZ…

TAPU SAHİPLERİ DİKKAT! 5 YIL BOYUNCA ÖDEDİĞİNİZ VERGİYİ GERİ ALABİLRİSİNİZ…

Duman İnşaat

 

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 1 Kasım 2022 itibarıyla başlamış ve 30 Kasım 2022 tarihinde de sona ermişti.  Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, evi ve işyeri kirada olanlar için beyanname dönemi sona erdi ancak emlak vergisi ile ilgili önemli bazı detaylar da bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, emlak vergisini ödemek zorunda olan kesimin dışında bir de muaf tutulacak bir kesim bulunuyor. Eğer siz de bu şartları sağlarsanız, emlak vergilerini ödemek zorunda değilsiniz. Yine aktarılan bilgiye göre, ayrıca (KDK) tarafından açıklanan emsal karar ile sadece tek bir evi olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı elde eden kişilere ödemiş oldukları paraları geriye dönük şekilde 5 senelik olarak almalarının da yolu da açılmıştı.

 

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklanan ve milyonlarca tapu sahibini de yakından ilgilendiren söz konusu emsal karar ile tek bir evi olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı elde eden kişilere ödemiş oldukları tüm paraları geriye dönük olarak 5 yıllık olarak almalarının da yolu açılmıştı.

Verilen detaylara göre, kanunen 200 metrekareden büyük olmayan tek konuta sahip emekliler, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, ev hanımları ve işsizler emlak vergisinden muaf oluyor.

14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge gereğince belediyeler muafiyetten habersiz olarak ödenen emlak vergisini geriye dönük 5 sene için iadelerini yapıyor.

 

Eğer bir örnek verirsek, emlak vergisini muafiyet durumunuzdan habersiz bir biçimde 7 sene boyunca ödediğinizi düşünürsek, söz konusu bu durumda da geriye dönük olarak 7 sene değil sadece 5 sene için vergi iadesi tutarını talep edebilirsiniz. 5 seneden sonra zamanaşımı devreye girdiği için kalan 2 yıl için iade alamazsınız.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz