EGE DENİZİ KIPIR KIPIR! KORKUTAN UYARI!

EGE DENİZİ KIPIR KIPIR! KORKUTAN UYARI!

Duman İnşaat

Prof. Naci Görür, Muğla meydana gelen depremler ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Görür, dün geceden bu yana Muğla’nın kıpır kıpır olduğunu dile getirerek, “Gerilmenin bir göstergesi” ifadelerini kullandı.

Bilim Akademisi Kurucu üyesi olan yer bilimci Prof. Naci Görür, şu sıralarda Muğla'da yaşanan sismik hareketlilik üzerine konuştu. Görür, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile dün gece saatlerinden bu yana Muğla'nın güneyindeki fay sistemlerinde bir hareketlilik yaşandığını dile getirerek ‘Muğla’nın güneyi kıpır kıpır’ ifadelerini kullandı.

Görür’ün sosyal medya aracılığı ile yapmış olduğu paylaşım şu şekilde:

“Dün geceden beri Muğla’nın güneyi kıpır kıpır. 1 - 3 büyüklükte çok sayıda deprem var. Muğla - Yatağan ile Gökova graben fay sistemlerinin kesişim yerinde. Bir süredir süre gelen Helen dalma - batma zonunun Ege'de yaratmış olduğu gerilmenin bir göstergesi.”

Muğla'da gece yarısından itibaren ise yaklaşık olarak 40 deprem meydana geldi. Son deprem, saat 16.45'te Ula ilçesine bağlı olarak Armutçuk mahallesinde gerçekleşti. Depremin büyüklüğü 3.7 olarak kayıtlara geçti.

 

SON GÜNLERDE GERÇEKLEŞMİŞ OLAN DEPREMLER

VAN

5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 11.49 sıralarında merkez üstü Başkale olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği ifade edildi. Kısa süreli olarak paniğe sebep olan depremde can ve mal kaybı yaşanmadığı kayıtlara geçti.

 

MUĞLA

4 Eylül 2022 Pazar günü Ula ilçesi Çiçekli Mahallesi'nde saat 18.14 sıralarında yaşanan ilk deprem sonrası Ula Armutçuk Mahallesi'nde saat 18.17  sıralarında 6 kilometre derinlikte 2.0, Ula Gökçe Mahallesi'nde saat 18.36 sıralarında 5 kilometre derinlik ile 2.3, saat 19.14 sıralarında Ula Kıyra Mahallesi'nde 10.1 kilometre derinlik ile 1,6, saat 20.00’da 4 km derinlik ile Ula Armutçuk Mahallesi'nde 3, 1 ve son olarak da saat 20.47’de ise 3, 4 kilometre derinlik ile 3,9 büyüklüğüne deprem oldu.

Aynı zamanda Muğla'da hissedilmiş olan ve korkuya sebep olan bir diğer deprem ise 3 Eylül Cumartesi sabahı meydana gelmişti. Deprem, Datça’nın 203.79 kilometre açıklarında saat 07.13 sıralarında 6. 76 km derinlik ile gerçekleşmiş, AFAD tarafından da depremde herhangi bir olumsuzluk gerçekleşmediği belirtildi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz