Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. İşte açıklamalar...

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. İşte açıklamalar...

Duman İnşaat

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra yeni yerleşim alanlarının seçimi hızla sürerken, bu alanların seçim aşamasında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) fay bulunup bulunmadığını kontrol edecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ), deprem bölgesindeki yeni yerleşim alanları için işbirliği yapıyor. 

MTA’ya bağlı deprem ve diri fay hattı uzmanları yeni yerleşim alanlarının tespit edilmesinde kilit bir role sahip olacak. TOKİ ile ortak çalışma yürütecek olan MTA uzmanları diri fay hatları ile proje sahalarında karşılaştırmalar yapılacak ve bir sahaya olumsuz yanıtı verilirse o saha inşaat iznini alamayacak. 

Habere göre; yeni konutlarda depreme dayanıklılık ve çevreci unsurların da göz önünde bulundurulacağının altı çizildi. 
Japonya ve ABD gibi ülkelerde hem dayanıklılık hem de çevreci özelliğiyle inşaatlarda çimentoyu güçlendirmek amacıyla kullanılan yeşil beton şeklinde isimlendirilen perlit madeninin kullanılmasının planladığı da gündeme geldi. 
Dünyadaki bilinen perlit rezervinin yüzde 74’ünün Türkiye’de yer aldığı ifade ediliyor. Perlit madeninin yüzde 70 oranında inşaat sektöründe, yüzde 10’ar tarım ve endüstri sektöründe, geri kalan kısmı ise ilaç, kimya ve metalürji gibi sektörlerde kullanıldığı belirtiliyor. 
Perlit madeni, hafif olması sebebiyle binanın ölü yükünü azaltıyor ve depreme karşı bu şekilde koruyor. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra start verilen yeni konut çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve "En sağlam zemini tespit edip en doğru teknikle güvenli konutlarımızı inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.  Bakan Murat Kurum, Twitter hesabından gerçekleştirdiği açıklamasında "78 noktadan 44’ünde 19 bin 464 metre sondajla zemin etüt çalışması yaptık, devam ediyoruz. 50 bin 565 hektar alanda mikro bölgeleme çalışmalarında 3 bin 843 sondajdan 591’ini yaptık, devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi ve en sağlam zemini belirleyip, en doğru teknikle güvenli konutların inşa edileceğini dile getirdi. 
Bakan Kurum ayrıca, Malatya Doğanşehir'de ilk etapta inşa edilecek olan 349 kalıcı konutla ilgili de bir video paylaştı ve "Zemin etüt ve mikrobölgeleme çalışmalarının tamamlandığı, sağlam zemin tespit edilen yerlerde hiç vakit kaybetmiyoruz. Depremden en çok etkilenen ilçelerimizden Doğanşehir’de de kazmayı vurdu" açıklamasında bulundu. 
Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında konutların en çok 5 katlı şekilde planlandığına dikkat çekildi ve 105 metrekarelik 3+1 konutların inşa edileceği belirtildi. Aynı zamanda kentin tarihi ile kültürünün de korunacağının altı çizildi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz