İZMİR'İN ARTIK GÜCÜ KALMADI!

İZMİR'İN ARTIK GÜCÜ KALMADI!

Duman İnşaat

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi.

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası  İzmir  Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümü haftasında afet tehlikesine dikkat çekti.

 

Çok kısa süre içinde depreme dayanıklı konutlar yapıp, kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Onalan: '' Bu mümkün değil. Şu anda yapmamız gereken tek şey var. Orta ve uzun vadede plan yapıp, kendimizden ziyade çocuklarımızı ve torunlarımızı kurtaracak planı harekete geçirmemiz lazım.'' dedi.

 

Koray Çetin Onalan, ''Bizim kentsel dönüşüme değil; kentsel değişime ihtiyacımız var.'' diyerek mutlaka iç göçün önüne geçilmesi gerektiğine dikakt çekti. Yaşadığımız coğrafyanın afet coğrafyası olduğuna dikkat çeken Onalan, bu durumu kabullenerek plan yapılması gerektiğini söyledi.

 

Çok hızlı bir şekilde önclikli alanlar yapılması gerektiğini belirten Onalan, '' Daha sonra köyden, kırsaldan kente göçü önlemeliyiz. Bunu yapmazsak, kurtulamayız. Bunu önlemek için bir seferberliğe ihtiyaç var. Mutlaka kentlerden kırsala dönüşü hızlandırmamız, oralarda insanların yaşayacakları alanlar yaratmamız gerekiyor.'' dedi.

 

Bir ilçe belediyesine aylık 40 ruhsat geldiğini  İzmir'in 30 ilçesi olduğuna değinen Onalan ''Çok hızlı bir şekilde öncelikli alanlar yaratmalıyız. Daha sonra köyden, kırsaldan kente göçü önlemeliyiz. Bunu yapmazsak, kurtulamayız. Bunu önlemek için bir seferberliğe ihtiyaç var. Mutlaka kentlerden kırsala dönüşü hızlandırmamız, oralarda insanların yaşayacakları alanlar yaratmamız gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

 

Yapı stoğununun çok eski olduğunu söyleyen  Koray Çetin Onalan  Karşıyaka, Alsancak, Bostanlı, Çiğli'nin yaşanacak yerler olmaktan çıktığını söyledi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz