EŞREFPAŞA TAŞINIYOR!

EŞREFPAŞA TAŞINIYOR!

Duman İnşaat

İzmir 'in Eşrefpaşa semtinde bulunan Eşrefpaşa Semt Pazarı, yıllardır sit alanı olan Tarihi Roma Yolu üzerinde kurulmuş olarak hizmet veriyordu. Konak Belediyesi 'nde yer alan bir habere göre, pazarın taşınması için karar alındı. Semt pazarı için uygun görülen Yağhaneler 'deki Jandarma Alay Komutanlığı 'nın boşalttığı arazi alanı seçildi. Konak Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ile yaklaşık 19 milyon lira yatırım yaparak ilçeye kazandırdığı 6 dönümlük kamusal alan üzerinde yapılacak tesisin uygulama projelerinin hazırlanması ve yapım işlerine başlanması için son kamulaştırma çalışmaları da tamamlanarak artık hiçbir engel kalmadı.
2016 yılında Konak belediyesi jandarma alay komutanlığı olarak kullanılan Güneş Mahallesi 'ndeki araziyi Başbakanlık TOKİ 'den %20 'si peşin şekilde kalan miktarı da 4 senede ödemek üzere 11 bin 750 'ye satın almıştı. Tarihi Roma Yolu üzerinde kurulan Eşrefpaşa Semt Pazarı  taşınması amacıyla başlatılan çalışmalar plan değişikliği yapılarak toplam 1019 m2 alanda 3 milyon 105 bin 615 tl bedelle kamulaştırıldı.
Son kalan bir işlem olarak Maliye Hazinesi 'ne ait 15 m2 lik hisseninde satın alınmasıyla toplam 6 bin 146 m2 alanda bulunan 14 taşınmazın tapuları Konak Belediyesi 'ne tescil edildi. Yapılan bütün kamulaştırma işlemleri ve satın almalar Konak Belediyesi bütçesinden gerçekleştirildi. Bu zamana kadar 13 milyon 7 bin 876 lira ve vadesi geldiğinde TOKİ Başkanlığı’na ödenecek olan 3 taksit bedeli ile birlikte yaklaşık 19 milyon liralık yatırım yapıldı.
Satın alınan arazi üzerine yıllardır tarihi İpek Yolu üzerine kurulan Eşrefpaşa Pazarı’nın taşınması hedefleniyor. Konak Belediyesi tarafından alan için oldukça özel bir proje hazırlandı. Uygulanacak proje sadece pazaryeri ile sınırlı değil aynı zamanda büyük bir otopark, düğün salonu ve nikah salonu da bulunacak.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz