İZMİR DE OFİS KİRALARI ARTTI DÜKKâN KİRALARI DÜŞTÜ!

İZMİR DE OFİS KİRALARI ARTTI DÜKKâN KİRALARI DÜŞTÜ!

Duman İnşaat

İzmir’de çalışma tarzı değişime uğramaya başladı ve bu durum anında piyasaya yansıdı. İzmir ’de iş hayatı çalışanları çalışma yaşamlarını artık dükkanlardan ofis tarzı hayat tercihine yöneltti. Bu durum kira fiyatlarına yansıdı. Bu değişim sebebiyle AVM ‘lerde ve ofis-büro tipi kiralamalarda önemli artışlar yaşanırken, kentin önemli noktaları, kalabalık çarşılardaki dükkanların kiralarında düşüş meydana geldi.

İzmir ‘de özellikle ofis büro tarzı kiralamalara ek olarak AVM ’lerde işyeri kira fiyatları da artış gösterdi. İzmir ‘in merkezi cadde ve çarşıları olan; Konak Kemeraltı, Karşıyaka Çarşı, Hatay İnönü caddesi, Bornova Mustafa Kemal Caddesi ve Balçova Ata Caddesi gibi lokasyonlarda kira fiyatları yatay bir seyirde ilerliyor. Evet hala bir hareketlilik var belki ancak ticari bir hareketlilik değil ve fiyatlar gayet durağan bir seyir izlemeye başladı.

İzmir de gayrimenkul uzmanları, İzmir ‘deki konut piyasası bu kadar hareketliyken dükkân ve işyerleri kiralama ve satış piyasasındaki durağanlığa dikkat çekti. Aynı zamanda İzmir il genelinde AVM sayısı artışı ve büyük markaların artık alışveriş merkezleri tercih etmesi aslında bu durumda büyük bir etkisi bulunuyor. Gayrimenkul satış uzmanlarının İzmir ‘deki bir diğer tespiti ise; Alsancak, Karşıyaka, Bornova, Hatay semtlerinde dükkân kiralamalarının yapıldığı aktif birçok cadde eski ilgiyi kaybetti ve Kemeraltı çevresi, Fevzipaşa Bulvarı, Kavaflar Çarşısı‘nda kira değerleri hem artış sağlayamamakta hem de kiralama süreleri uzadığının görüldüğünü belirttiler. Mülk sahipleri kira fiyatlarını düşürmesine rağmen yatırımcının çekimser davrandığı gözleniyor. Dükkân tarzı ticari gayrimenkullerin satış hızı ve satış değeri son birkaç yılda gerilediği gözleniyor.

Olayın bir de diğer tarafına bakıldığında ise, İzmir’in genelinde işyeri ve ofis fiyatları artış gösteriyor. Özellikle bayraklı ilçesi oldukça hareketli. Bölgede büyük yatırımların yapılması ile birlikte var olan yapılarında ofis kullanımına dönüşümü yaşanıyor. Aynı zamanda ofis ve konut kullanımın birlikte tasarlandığı küçük ölçekli projelerin ağırlıklı olduğu projeler büyük ilgi görüyor. Bu bölgede ofis fiyatlarının yüzde 20-25 arası artış sağladığı gözleniyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz