İZMİR KÜLTÜRPARK TİCARİ İŞLETMEYE TAHSİSİ Mİ EDİLİYOR?

İZMİR KÜLTÜRPARK TİCARİ İŞLETMEYE TAHSİSİ Mİ EDİLİYOR?

Duman İnşaat

İzmir 'in simgesi haline gelmiş olan İzmir Kültürpark ile ilgili 12 Eylül tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bir karar alındı. İzmir Tınaztepe Üniversitesi 'ne 3 yıl süre ile İZFAŞ Eski Hizmet Binası bedelsiz tahsis kararı verildi. Verilen bu karar koruma kurulu gündemine de taşınacak olup oldukça tepki çekti.
Kültürpark 'ın 'tarihi ve doğal sit' alanı olmasından dolayı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Koruma Amaçlı İmar Planı yapılması gerekli. Ancak, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Ses Sağlık Eğitim ve Spor Vakfı (Ses Vakfı) tarafından kurulan ve paralı eğitim yapacak olan bu merkezin Kültürpark 'ta yer alacak olması tartışmalara sebep oldu.
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Ekim'de mevcut konuyla ilgili hukuki süreç başlattı. yapılan açıklamada; “Bu bölge, imar planında rekreasyon alanı olarak geçmektedir. Bu kapsamda eğlence, dinlence ve piknik ihtiyaçlarına yönelik kullanımlar içerebilecekken, bu tahsis ile özel eğitim kurumunun kullanımını içermektedir. Dolayısıyla Kültürpark’ın bütününde koruma kullanma dengesinin gözetilerek bir planlama anlayışı olması gerekirken, bu karar ile aksine alanı ileride başka sermaye gruplarının parça parça taleplerine de açık hale getirerek Kültürpark’ın geleceğini tehdit altına sokmaktadır.” ifadeleri yer aldı.
İzmir Kültürpark 'ı, 1925 Rene Danger-Prost planlarındaki yangın alanları ortasında büyük bir park olarak tasarlandı ve 1930 larda Behçet Uz 'un Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde büyütüldü, projelendirildi ve 'Kültürpark' adını aldı. Toplam büyüklüğü 42 hektar olan İzmir 'in en önemli yeşil alanı 200 çeşitten 7 bin 200 adet bitkiye ev sahipliği yapıyor.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz