KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ 'NİN İZMİR’E ETKİSİ

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ 'NİN İZMİR’E ETKİSİ

Duman İnşaat

İzmir körfezinin iki yakası arasında ulaşım bütünlüğü sağlanması amacıyla uygulamaya başlanan bir proje olan Körfez Geçiş Projesi Çiğli ve İnciraltı ‘nı birbirine bağlayacak. Bu proje İzmir ‘in ve Urla ‘nın önemi arttırdı ve insanların ilgi odağı haline geldi.

İzmir ‘in sevimli bir ilçesi olan Urla ‘ya yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcıları akın ediyor. İzmir in en önemli yatırımı olan körfez geçiş projesi ilçedeki konut satışlarını 6-7 kat arttırdı. Konut satışları patlama noktasına geldi.

Yerli ve yabancı pek çok ünlü urla da arazi alıp ev yaptırmak için neredeyse sıraya girmiş durumda. Sanatçılar, sporcular ve işadamları rotasını urla ‘ya çevirdi ve villa satışları arttı.

Proje özeti olarak; İzmir Körfezi Geçiş Projesi Kuzey Çevre yolu Çiğli Sasalı kavşağından başlayıp köprü olarak körfez ortalarına kadar ve sonrası tünel olarak devam eden ve Yenikale’den Narlıdere’de İzmir Çeşme otoyoluna bağlanan kavşakla sona ermekte. Proje 12 km. otoyol, 16 km. raylı sistem tramvay olarak öngörülmekte bu kapsamda kuzeyde 4.2. km ayaklar üzerinde köprü, 800 m. bir yapay ada ve 1.9 km. batırma tüp tünel olarak önerilmekte.

Proje tamamlandıktan sonra İzmir bambaşka bir kent olacak. Kentin iki yakası birleşerek trafik sorununa çözüm olacak. Aynı zamanda bu proje ile birlikte İzmirliler çiğliden İnciraltı ‘na 10 dakika gibi bir sürede geçebilecekler. Belediye ile koordineli şekilde ilerleyen projede toprak sahipleri de düşünülerek mağdur edilmeyeceği belirtildi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz