RUSLAR İZMİR 'E GÖÇ EDİYOR

RUSLAR İZMİR 'E GÖÇ EDİYOR

Duman İnşaat

Türkiye 'nin en fazla iç göç alan şehri: İzmir. Ancak İzmir sadece iç göç değil dış göç alımında da ilk sıralarda. Özellikle Rusça konuşan ülkelerden gelip izmir 'e yerleşen ciddi bir kitle bulunuyor. Rakam TÜİK verilerine göre yaklaşık 30 bine yakın...
Hükümetin uyguladığı gayrimenkul edinerek vatandaşlık alma hakkı en büyük cazibe durumunda. Bu sayede gayrimenkul sertifikası ile yurtdışı yatırımcısının önündeki bürokratik engeller ortadan kalkmış oldu. Sadece 250 bin dolarlık sermaye ile gelip projeye ortak olmak ve vatandaşlık kazanıp İzmir 'de yaşamak en büyük cazibe halinde.
Başta Rusya olmak üzere, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi Rusça konuşan ülkelerden gelenlerin, İzmir’e yabancılık çekmediklerini ifade ettiler. Yoğunluk ve talep ile Ruslar için İzmir 'de Rus okulu açıldı. Kurulan dernekler ile gelenekler korunuyor ve sosyalleşme sağlanıyor. İzmir, ruslar için kültür çeşitliliği ile cazibesi ile en tercih edilebilir bir şehir.
Turizm organizasyonlarında bile  Rusça konuşan ülkelerden İzmir 'e ziyaretlerin arttığı belirlendi. Türkiye 'de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar hem ekonomik açıdan daha özgür davranabilmeleri hem de yaşamın rahatlığı ve iklimi sebebiyle İzmir 'i tercih ediyorlar.
2019 yılının ilk 6 ayında, tam 1.547 gayrimenkul, Rus yatırımcılar tarafından alındı. İzmir’deki gayrimenkul hareketliliğine Rusların etkisi oldukça büyük.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz