AF YOK!

AF YOK!

Duman İnşaat

Türkiye 'de 13 milyondan fazla kaçak yapının kayıt altına alınması amacıyla imar barışı uygulaması kapsamında başvurular devam ediyor. 31 Aralık 2017 öncesi imara aykırı inşa edilen yapılar için geçerli olan başvurunun son başvuru tarihi 15 Haziran olarak belirlenmişti.
13 milyon yapının imar ve iskan sorununu çözmeyi hedefleyen imar barışında fırsatçılara göz açtırılmıyor. Sahte belgelerle fırsattan faydalanmaya çalışan 5 bin 300 kişinin Yapı Kayıt Belgesi 'ni yalan beyanda bulundukları için iptal etti. En çok Kocaeli, İzmir, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa 'da kaçak yapılar tespit edildi. Belirlenen fırsatçılara belirlenen tarihten sonra mevzuata aykırı olarak inşa ettikleri binalar için 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngören yasal işlem başlatılacak.
Başvuruları devam eden Yapı Kayıt Belgesi talepleri alınan bilgiler göre, 13 milyon  yapının imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenirken bu düzenleme kapsamında devletin kasasına 11 ayda 18 milyar 547 milyon TL girdi. 8 Haziran 2018'de başlayan başvurular ise 9 milyon 858 bin 222'yi buldu.
İmar Barışı 'ndan elde edilecek gelir, genel bütçeye aktarılacak ve şehirlerin yeniden imarını düzenlemek için kullanılacak. İmar Barışı başvuruları 15 Haziran'a kadar devam ederken İmar Barışı bedeli ise 30 Haziran 2019'a kadar ödenebilecek. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'nın İmar Barışı'nda vatandaştan gelen yoğun istek üzerine başvuruları 31 Ekim 2019, ödeme sürecini ise 31 Aralık 2019 'a kadar uzatmayı planladığı öğrenildi.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz