ANADOLU ’DA ARTAN KONUT TALEBİ

ANADOLU ’DA ARTAN KONUT TALEBİ

Duman İnşaat

TOKİ Türkiye genelinde konut ihtiyacını orta ve uzun vadeli olacak şekilde karşılıyor ve bunun için yoğun mesai harcıyor. 2018 in ilk beş ayı rakamlarına göre TOKİ 21 bini aşkın konut satışı sağlarken, 50 kata varan müracaat alındı.

TOKİ Türkiye genelinde yaklaşık 500 şantiyede birden yürütüyor. Üretilen konutların çoğunluğu orta ve düşük gelirli vatandaşlara hitap ediyor. TOKİ Başkanı M.Ergün Turan,”Yılsonu itibariyle asgari 55 bin konut satışı öngörüyoruz” dedi. TOKİ başkanının sözlerine istinaden Anadolu ve İstanbul ‘da talep azalmasının söz konusu olmadığı anlamlı projelerin piyasada yatırımlara cevap aldığı görülüyor. Bu sebeple Anadolu konut sektörü için önü açık bir pazar ve sektörün daha fazla Anadolu ‘ya yönelmesi gerekiyor.

Türkiye ‘nin farklı şehirlerinden konut talebi alması üzerine TOKİ yerel yönetimler ile iş birliği konut üretim programları uyguluyor. TOKİ den konut talebine üretimden kat kat daha fazla olduğunu belirten turan şöyle devam etti:” İstanbul'da 605 konuta yaklaşık 17 bin, Kütahya'da bin 51 konuta 8 bin, Adana Seyhan'da 88 konuta 413, Erzurum Palandöken'de ise 114 konuta bin 827 başvuru yapıldı."

Konut piyasası sadece büyük şehirlerden ibaret olmadığını belirten Turan, “Özellikle gelişmekte olan bölgelerde yeni sanayi siteleriyle istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlamanın hedeflendiği şehirlerde, yoğun bir konut talebiyle karşı karşıyayız" açıklamasında bulundu. Son iki senedir TOKİ konut üretiminde %95 oranında Anadolu da gerçekleştirdi. Mayıs ayı dâhil olarak 25.304 konut satışı gerçekleştirildi. Anadolu yapılan bu konut üretimi sayesinde göç hareketlerinin büyükşehirlere olan yığılmayı önlemesi ve hatta geriye dönüşleri teşvik edeceği ön görülüyor.

Nisan ve mayıs aylarında %20 indirim kampanyası uygulayan TOKİ bankaların faiz indirimine gitmesiyle de satışların daha fazla olumlu etkilendiğini belirtti.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz