Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: Aniden artan kiralar için hazırlık başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: Aniden artan kiralar için hazırlık başladı!

Duman İnşaat

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aniden artan kiralar için hazırlığın başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Memur-Sen 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışanların ve emeklilerin alım gücünün 2002 senesine göre, bugün her bakımdan daha fazla olduğuna dikkat çekti ve sık sık gündem olan kira bedelleriyle ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Deprem sonrası özellikle büyükşehirlerimizde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak söylüyorum gerekli hazırlıkları yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Gerek TOKİ vasıtasıyla daha çok konut inşa ederek, gerekse de memurlar ile ücretli çalışanların refah kayıplarını engelleyerek, bu meselenin de mutlaka çözüme kavuşturulacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira fiyatlarının düşürülmesi için gerekli hazırlıkların yapıldığının altını çizdi.

Dün yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunları katlayan kira fiyatları ile ilgili konuşmuştu.

Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamasında, "2023’ün Temmuz ayına kadar yüzde 25’i aşamaz, bu sürecin geçici olduğunu düşünüyoruz. Ev sahipleri ve kiracılar korumak adına bunu yaptık"    ifadelerine yer vermiş ve birçok daire sahibinin bu sürece uyarak kiracısına da destek olabilmek için bu düzenlemeye uymaya çalıştığının altını çizmişti.

 

Bunun yanı sıra kira artışını yüzde 25'ten fazla yapmaya çalışan konut sahiplerinin de olduğunu dile getiren Kurum, "Evinin boşaltılması noktasında yüksek kiraya verebilmek için kiracılara baskı yapan arkadaşlarımız var" ifadelerine yer verdi.

Konut sahiplerinin % 25'ten fazla artışı kanunen yapamayacaklarına vurgu yapan Kurum, kiracılara çağrıda bulunarak "Kiracı kardeşlerimize şunu söylüyoruz kesinlikle yüzde 25’ten fazla zam yapmayın" dedi ve konut sahibinin yüzde 25’ten fazla zam talep etmesi halinde bankaya kirayı yatırmalarını, bu şekilde kendilerinin evden çıkarılamayacağını belirtti.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz