RUSLAR SICAK DENİZLERE İNİYOR

RUSLAR SICAK DENİZLERE İNİYOR

Duman İnşaat

Rus basını, Rus vatandaşların Türkiye 'ye akın ettiğini duyurdu. Habere göre; Rusya dışından mülk satın almak isteyen vatandaşlar kitleler halinde Türkiye 'den Gayrimenkul satın almaya başladı. Rusya merkezli Distant Property isimli bu iş için hizmet veren emlak şirketini genel müdürü Natalya Zavalişina, Türkiye’den mülk satın almak isteyen Rus vatandaşların deniz kenarında çok pahalı olmayan konutları tercih ettiklerini ifade etti.
Genel müdür Zavalişina 'ya göre Rusların Türkiye 'den konut alımlarının  birçok sebebi var. İlk olarak Ruslar satın aldıkları gayrimenkulleri kiraya vererek ilk sene konutun %10 'unu amorti ediyorlar. Ayrıca satın aldıkları konutları tercih etmeleri bakımından sırasıyla deniz kenarları, rahat apartman daireleri ve lüks çatı katları izliyor. rusların bu derece akın etme sebeplerinden en önemlisi Türk lirasının büyük ölçüde değer kaybetmiş olması.
Rusya merkezli uluslararası emlak sitesi Trania.ru ’nun Türkiye satış yöneticisi Mariya Jaraya, bir gayrimenkulun eskiden 100 bin dolara tekabül eden fiyatının şu anda 60 bin dolara denk geldiğini belirtti. Neredeyse yarı yarıya ucuzladığını bunu üzerine Türkiye’deki gayrimenkul sahiplerinin yüzde 10-15 oranında indirim sunduğunu ifade etti.
Rusya Büyükelçiliği: Vize kararı muadil önlemler alındıktan sonra yürürlüğe girecek Jaraya, çocuklarının eğitim görmesi için daha sonra Türkiye’ye yerleşmeyi planlayan Rus ailelerin en çok İstanbul,  Ankara  ve İzmir’den gayrimenkul satın aldıklarını da vurguladı. bir rus kanalı olan Kommersant FM’e göre, Rusların gayrimenkul satın alma tercihlerinde türkiyeyi seçme sebeplerinden bir diğeri ise vatandaşlık almanın çok daha kolay olması. eskiden türkiye vatandaşı olabilmek için gayrimenkule 1 milyon dolar yatırım yapılması gerekirken geçen yıl çıkarılan karar ile bu rakamın 250 bin dolara kadar düşmesi türkiyeyi daha da cazip hale getiriyor.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz