YABANCIYA TARİHİ REKOR

YABANCIYA TARİHİ REKOR

Duman İnşaat

Türkiye 'deki kur artışı, yabancılar ve gurbetçiler için Türkiye 'yi fırsat haline getirdi. durum böyle olunca yabancılara konut satışında tarihi rekor kırıldı.

Türkiye ’nin 81 şehrinin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’ne göre Türkiye genelinde konut satış fiyatları son bir ayda yüzde 0.17, son üç ayda yüzde 1.44, son altı ayda yüzde 3.48, son bir yılda yüzde 9.00, son üç yılda yüzde 36.47, son beş yılda ise yüzde 84.82 oranında artış gösterdi. Konut kira değerleri ise son bir ayda yüzde 1.18 arttı. Yeni Konut Fiyat Endeksi, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.39 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.34, endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı ocak ayına göre ise yüzde 82.30 artış gerçekleşti ve endeks değeri 182.3’e ulaştı. Yeni Konut Fiyat Endeksi ağustos ayında bir önceki aya göre, İstanbul Asya Yakası ’nda yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.58 oranında arttı.

Ağustos ayında son 6 aylık döneme ortalamasını aşarak %11 yabancı konut satışı gerçekleşti. 10 konuttan birini yabancı yatırımcı satın aldı.

REIDIN Veri analiz şirketi CEO’su Kerim Alain Bertrand ağustos ayı sonuçları hakkında şunları söyledi: “Kur şoku ve konut kredi faiz oranlarının son yılların zirve değerlerine ulaşması, beklendiği gibi talep azalmasını karşımıza getirdi. Sektördeki yavaşlamaya rağmen, fiyatlarda yaşanan düşüşün önemli bir fırsat oluşturacağını söyleyebiliriz.”

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz