MAYIS AYI KİRA ARTIŞ ORANI

MAYIS AYI KİRA ARTIŞ ORANI

Duman İnşaat

2018 yılının Mayıs ayında kira sözleşmesi yenileyecek olanlar için kira artış oranı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, bu ay kiralarda yüzde 15,36 oranında artış yapılacağı bildirildi.

İşyerleri kiralamaları için borçlar kanunu gereğince farklı şekilde hesaplanıyor. İşyerindeki kiracıya sözleşmeye bağlı kalma şartı ile 2020 yılına kadar istenilen oranda zam yapılıyor.

Eğer sözleşmede kira bedeli yabancı para cinsinden belirlenmişse 5 yıl geçmedikçe kira bedeline bir değişiklik yapılamıyor. Beş yıl geçtikten sonra kira bedeli belirlerken, yabancı paranın değerindeki değişiklik ön planda tutularak yeni bedel belirleniyor.

TÜİK verilerine istinaden, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) Nisan 2018 ‘e göre yüzde 2,60 artış sağladı. Bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,03, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,37 artış sağladı. On iki aylık ortalamaya yüzde 15,36 artış gösterdi.

Örneğin kira bedeliniz 1000 tl ise yüzde 15,36 artış oranı ile yeni sene kiranız 1153,6 tl olarak belirlenecek.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz