NEDEN MENEMEN ?

NEDEN MENEMEN ?

Duman İnşaat

Türkiye ‘nin 3. Büyükşehri İzmir, herkesin gözdesi olmaya devam ediyor. Her noktası ayrı cazip ve her noktası ayrı değerli bir il oldu. Güneyinde Gaziemir, Aliağa batısında İnciraltı Narlıdere, doğusunda buca ve kuzeyinde menemen ilçeleriyle parlayan güzel bir şehir. Yarımada olmasıyla da çeşme urla Güzelbahçe ilçeleri de bu şehri taçlandırıyor.

İzmir ‘in her lokasyonu değerleniyor fakat İzmir ‘in kuzeyinde yer alan ilçelerinden en kalabalık olanı Menemen ilçesi ayrı bir talep görüyor. Banliyö sistemine sahip olması yani ulaşım sorununun çözülmüş olması talep artışındaki en etkili sebep olarak gösteriliyor. Türkiye İstatistik Kurumu ‘nun (TÜİK) rakamlarına bakıldığı zaman son iki senede nüfus artışı en fazla ilçelerden birisi haline gelmiştir. Menemen’in büyüme hızı, Ege bölgesinin belirli bir ivmeyle nüfus artışına denk bir büyüme oranıyla değil, çok daha fazla büyüme sergilemiştir. Ulaşımın çözülmesiyle ve şehrin merkezlerine ulaşım seçeneklerinin artmasıyla en fazla iç göç almış bu ilçe çok popüler bir yaşam alanı olarak gelişmiştir. Bu durum tabiî ki daha kaliteli konutların inşasını beraberinde getirmiş ve talep edilmesinde bir kat daha etkili olmuştur. Cumaovası- Aliağa arası kesintisiz ulaşım hattının yeni istasyonlarının da hizmete açılması, İzmir banliyösü ile havaalanına aktarma yapmaya gerek duyulmadan menemene rahat bir ulaşım sağlanmış oldu. Böylece çok kısa sürede istenilen her noktaya ulaşmak gayet mümkün oldu. Ayrıca yeni açılmış olan yeni çevre yolu ulaşımda bir rahatlık daha sağlamıştır. Yeni çevre yolunun tamamlandığı Koyundere Mahallesi, Anadolu Caddesine alternatif yol olması sebebiyle araçlıları sevindirmiştir. Üstelik yeni çevre yoluyla İzmir-İstanbul otoyoluna bağlanmakta mümkün olacaktır.

Konutlara bakıldığında ise genelde orta düzey gelirli kitlenin ilgisini çekmektedir. Sağlanan ulaşım kolaylığının yanı sıra, fiyatlar hem kiralamak hem satın almak olsun şehir merkezine göre daha uygundur. Yakın çevrede bulunan köyler ile kurulan köy pazarları sayesinde gıda harcamalarını çok daha ucuz şekilde yapmak mümkündür. Konut fiyatları ise 200.000-300.000 tl arası değişkenlik gösterirken kiralar yaklaşık 600-800 tl civarlarındadır. Tabiî ki sadece orta gelir kitlenin yatırım noktası olarak kalmıyor. Bu kadar talep aynı zamanda daha kaliteli daha konforlu projeleri beraberinde getiriyor. Ulukent ve Ulucak mahallelerinde lüks konut projeleri, site içinde havuzlu konutlar dikkat çekiyor. Bu tarz projelerde daire fiyatları yaklaşık 400.000 -600.000 tl civarlarında kira olarak ise ortalama 1000-2000 tl arası karşımıza çıkıyor. Talep artmasındaki bir diğer etken olarak katip çelebi üniversitesi ve Bakırçay üniversitesinin bulunması gösterilebilir. Bu iki üniversitenin bulunması bölgedeki potansiyel artışın tetiklenmesine sebep olmuştur. Son senelerde menemen- Çanakkale yolu üzerinde AVM lerin yapılması ticari hareket katmış ve bölgeyi daha da canlandırmıştır. Menemen ilçesinde bulunan maliyeti düşük arsa stokları da yatırımcılara ve müteahitlere cazip gelmekte ve mıknatıs gibi çekmektedir.

Bu yılda inşaat sektörü olarak menemene olan ilginin artarak devam edeceği ve bölgenin canlı kalacağı öngörülüyor. Ve 2018 yılında ortalama %20-%25 dolaylarında ilgi artışı bekleniyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz