DEVLETTEN BİR DESTEK DAHA...

DEVLETTEN BİR DESTEK DAHA...

Duman İnşaat

Devlet, kentsel dönüşüm kapsamında afet riski altında bulunan konutlardaki vatandaşlara hem konut kreedisi hem de kira desteğinde bulunuyor. Kentsel dönüşüm için konut kredisi kullanacak olan vatandaşlara devlet bankalarının konut kredisi faiz oranlarında ek destek veriyor.
VakıfBank kentsel dönüşüm dahilinde devlet desteği ile beraber %1,34’den başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor.
VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü dahilinde 3 ile 120 ay vade seçeneklerinde % 1,75 konut kredisi faiz oranı uyguluyor. Bu orana ek olarak devlet tarafından A sınıfı verimliliğe sahip konutlara % 0,41, B sınıfı verimliliğe sahip konutlara % 0,37, standart konutlara da % 0,33 kredi desteği sağlanıyor.
Devlet desteği dahil kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları A sınıfı verimli konutlar için % 1,34, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için % 1,38, standart konutlar için ise % 1,42 oluyor.
Ayrıca kredi yasalarınca A sınıfı verimliliğe sahip konutlar için konutların değerinin % 90’ına B sınıfı verimliliğe sahip konutların değerinin ise % 85’ine kadar kadar konut kredisi kullanılabiliyor.
Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi hesaplamalarında ise şu şekilde karşımıza çıkıyor; VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kapsamında devlet desteği ile beraber A sınıfı verimliliğe sahip konut için 100.000 TL tutarda 120 ay vadeli % 1,34 faiz oranından konut kredisi hesaplama uygulandığında aylık ödeme miktarı 1.680 TL, toplam ödeme tutarı ise 201.000 TL oluyor.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz