YAPI KAYIT BELGESİ ALDIKTAN SONRA...

YAPI KAYIT BELGESİ ALDIKTAN SONRA...

Duman İnşaat

Vatandaşlar iskansız yapılarını kayıt altına almak için imar barışı kapsamında başvurularını e-devlet üzerinden yapabiliyorlar.

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilen Yapı Kayıt Belgeleri için başvurular son tarih 31 Ekim 2018 olarak başvurular kabul ediliyor. Yapı Kayıt Belgesinin bedeli ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Her yapı için bir belge düzenleniyor. Peki Yapı Kayıt Belgesini aldıktan sonra ne yapılmalı?

Yapı Kayıt Belgesi 'ne sahip olan yapıların malikleri bir kopyasını belediyeye veya il özel idaresine veriliyor. Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılara talep halinde, mevzuatta tanıma uygun şekilde ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici şekilde su, doğalgaz ve elektrik bağlanabilir. Bunun için dağıtım firmalarına müracat edilebilir. Ayrıca 3194 sayılı kanun uyarınca daha önceden yıkım kararı alınmış ve tahsil edilmemiş para cezalarını iptal ettirin. bu durum için yine belediyeye müracat edin.

Yapı ruhsatı alıp, Yapı Kullanma Belgesi alamamış veya yapı ruhsatı bulunmayan yapılarda Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra, yapı kullanma belgesi aranmaksızın kullanım maksadı yapılan değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. tesisi yapılabilmesi için; Yapı Kayıt Belgesi, mevcut yapının bütün paydaşlarının imzaları alınarak imzalanan ve elektronik ortamda tapu müdürlüğüne ibraz edilen proje, imar planında umumi hizmet alanına denk gelmediğini belirten ilgili belediyeden temin edilen belge, malikler tarafından imzalanmış yönetim planı, yapı kayıt belgesiyle zemin ve mimari proje uyumunu gösteren özel harita mühendislik büroları veya lisanslı harita kadastro büroları (LİHKAB) tarafından düzenlenen zemin tespit tutanağı ile birlikte ilgili tapu müdürlüğüne müracaatta bulunuluyor.

Yapı Kayıt Belgesinin alınmaması durumunda dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki uygulanacak yaptırımları açıklamıştı. İmar kirliliği devam ederse hapis cezası uygulanacağını vurgulamıştı. Yargıtay kararlarına göre de, düzeltme imkanı varken yapmayanlar hakkında ceza kesimleri ertelenmiyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz