YİNE ODTÜ YİNE GELİŞME VE TEKNOLOJİ...

YİNE ODTÜ YİNE GELİŞME VE TEKNOLOJİ...

Duman İnşaat

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Açılışa konuşmacı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı ve inovasyon merkezini Türkiye 'ye kazandırdığı için ODTÜ yönetimini ve Sanayi ve teknoloji bakanlığını tebrik etti.
Erdoğan, "İnsanımızın zekasını ve pratikliğini bilimsel ve teknolojik disiplinle fikre, araştırma, geliştirmeye, ürüne, üretime dönüştürdüğümüzde ülkemizin herkesi şaşırtacak bir hızla yükselişe geçeceğine inanıyorum" açıklamasında bulunarak Türkiye 'nin hedeflerine ulaşabilmesi için bu tarz gelişmelerin olması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarına şu şekilde devam etti: "Bundan 20 yıl önce ülkemizde yaşayan birisine şu anda bulunduğumuz yeri anlatsaydık herhalde bizi hayal kurmakla suçlarlardı ama işte hayalleri artık gerçeğe dönüştürdük. Şimdi gençlerimizle birlikte daha büyük hayaller kurmamız ve bunları gerçeğe dönüştürmek için çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Ülkemizin sınırlarını aşıp tüm dünyaya hitap eden başarılara imza atmadan bunu gerçekleştiremeyiz. Açılışını yaptığımız merkezimiz inşallah bu yönde atılmış bir adım olacaktır."
Üniversitelerin ellerinde kaynakları ve imkanları yetkileri en doğru şekilde kullanarak Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine katkı verdikleri oranda değerleneceğini ve güçleneceğini belirten Erdoğan, "Kendini bilime ve teknolojinin gelişmesine adamış yönetimler elinde üniversitelerimizin yakın gelecekte arzu ettiğimiz kalite seviyesine ulaşacaklarına canı gönülden inanıyorum. Hocalarımızın da aynı inançta olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima yanınızda bulunacağımdan asla şüpheniz olmasın. Türkiye'yi hep birlikte hedeflerine ulaştıracağız." dedi.
Bilim ve teknoloji alanında ODTÜ 'nün bir marka değeri olduğu ve bu değeri koruduğu hep biliniyor. Türkiye 'nin bir döneminde ideolojik kavgaların oldukça fazla olduğu, ODTÜ 'yü de oldukça fazla etkilemesine rağmen bu markayı korumayı ve geliştirmeyi başarıyor. Tüm dünyanın içerisinde bulunduğu bu küresel yarışta üniversiteler en büyük güç kaynağı ve geliştirdikleri teknoloji ve bilim en büyük silahımız oluyor. Bu bağlamda üniversitelerin yenilikçi fikirleri ürüne dönüştürüp somutlaştırılması için teknoparklara daha fazla desteklenmesi oldukça önemli.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz