ZAMAN GAYRİMENKUL ZAMANI!

ZAMAN GAYRİMENKUL ZAMANI!

Duman İnşaat

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 'Türkiye İçin Kazanç Vakti' kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Güleroğlu bu kampanyanın tarihi bir kampanya olduğunu ve piyasaya hareket getireceğini vurgularken "Devletin yapacağı her türlü kampanyayı destekliyoruz. Devlet burada bütün konut finansmanını kendisinin sağlayacağını düşünerek hareket ediyor" açıklamasında bulundu.

Bu kampanya ile vatandaşların banka ve kefil olmadan ev sahibi olabileceğini söyledi. Güleroğlu, "100 bin konutu kapsayan kampanyada konut fiyatları yüzde 10 indirilirken, peşinat da yüzde 10 olarak belirlendi. 120 ayda faiz yüzde 0.98 olacak. Ayrıca peşinatını döviz veya altın olarak yatıranlar, kurdaki artıştan olumsuz etkilenmeyecek. Vatandaş çok daha kolay mülk sahibi olacak" diye devam etti. Herkes elindeki döviz ve altınla günlük para kazanmaya odaklı. Bu kampanya ile vatandaşlara avantaj sağlarken aynı zamanda konut fiyatlarıda artmayarak gayrimenkul alımı oldukça cazip hale geldi.

Aynı zamanda Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı ve ONAG Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Gültekin'de, bankaların konut kredisi faiz oranlarını aşağı çekmesi gerektiğini ifade etti. Gültekin türkiyedeki firmaların kendi bünyesinde 120 ay vade 0.98 faiz kampanyası yapacak finansal gücün firmalarda olmadığını tekrar hatırlattı. Gültekin, "Firmalar yüzde 3 ile kredi çekip 0.98 faiz ile satış yaparsa zarar eder. Kampanyadan herkesin faydalanabilmesi için devlet bankalarının öncülüğünde konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi gerekir" dedi ve önemli bir noktaya vurgu yaptı.

Bu kampanya hamlesi ile mevcut konut stoğu eritmek için önemli bir adım oldu. Bununla beraber tapu harcının sıfırlanması, faiz ve kdv oranının düşürülmesi ve bu avantajların kalıcı hale getirilmesi sektörün nefes almasını ve akmasını sağlayacaktır. Hem birinci konut alıcısı, hem yatırımcı, hem sektör açısından son derece önemli avantajlar.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz