ZİRAAT BANKASI YENİ FAİZ UYGULAMASI

ZİRAAT BANKASI YENİ FAİZ UYGULAMASI

Duman İnşaat

Ziraat Bankası,  “Bugüne kadar konut sektörüne sunduğu öncü çözüm önerilerine bir yenisini daha ekleyerek, bugün itibariyle hem Bankamız ile kredili çalışmakta olan konut üreticisi firmalarımızın hem de bireysel müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulama başlatmıştır.” açıklamaları ile konut sektörüne destek verdiğini duyurdu. Peki Ziraat Bankası 'nın kampanyasının detayları neler?
Ekim ayından beri özel bankalar dönem dönem faiz indirimi uygularken devlet bankalarının indirim yapmaması tepki çekiyordu. Ziraat Bankası 'nın 14 Aralık 'ta yaptığı açıklama ile bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranını halka sundu. Faiz indirimi kapsamında uygulanan faiz oranı %1.78 olarak açıklandı.
Ziraat Bankası ile anlaşmalı olan firmalar, bankanın konut kredisi faiz oranları üzerinden %0.80 'lik bir destek sağlayarak konut kredi faiz oranlarını %0.98 'e çekiyor. Anlaşması olmayan firmalardan konut almak isteyen vatandaşlar için faiz oranı %0.98 faiz oranından değil, %1.78 orandan kullanılıyor.
Yapılan indirim istinaden KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas “Bu gelişme hem ekonomimizin hem de sektörümüzün canlanması açısından önemli bir adımdır. Bundan sonraki süreçte de, sektör oyuncuları ve bankalar, hep birlikte hareket ederek aradaki maliyet farkını paylaşmalı ve 0,98’i korumalıyız” açıklamasında bulundu.
Anlaşmalı olmayan firmadan alınan konutlar için, %1.78 faiz oranı üzerinden 120 ay vadeli 200 bin TL konut kredisi kullanacak olan vatandaş için geri ödenecek tutar 485.600 TL olacak şekilde aylık 4.500 TL ödemeye karşılık geliyor.
Anlaşmalı olan firmadan alınacak konutlar için ise, 200 bin TL tutarlı bir kredi için faiz oranı %0.98 faiz oranıyla 120 ay vadeli şekilde hesaplandığında ise geri ödeme tutarı 341 bin TL olacak şekilde aylık ödeme miktarı 2840 TL ye denk geliyor.Bu şekilde konut alacak olan vatandaşlar toplam 144 bin TL daha az ödeme yapıyor.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz