2021 'DE EV ALACAKLARA DEVLET DESTEKLERİ NELERDİR?

2021 'DE EV ALACAKLARA DEVLET DESTEKLERİ NELERDİR?

Duman İnşaat

İlk defa ev sahibi olacakların merakla beklediği devlet destekleri uzun zamandır gündemde. Vatandaşların tasarruf ve ev sahibi olabilmesi için yardım tutarları yükseltildi. Devlet geri ödemesiz hibe yardımları ile ilk kez ev alacak vatandaşlar ve evlenecek olanlar için 82 bin tl ye kadar geri ödemesiz destekler sunuyor.

Devletin açıklamış olduğu bankalardan konut hesabı açan bireyler, birikimleri ile hibelerden faydalanabilecek. Konut hesabının açıldığı zamana göre göre hibe miktarları değişiklik gösteriyor. Buna göre; 36 – 47 ay devlet garantili ev hesabı açanlara yüzde 15 katkı ile 24 bin 741 TL, 48 – 59 ay devlet garantili ev hesabı açanlara yüzde 18 katkı ile 26 bin 645 TL, 60 ay ve üzeri devlet garantili ev hesabı açanlara yüzde 25 katkı ile 28 bin 548 TL destek verilmektedir. Evlenecek kişiler ortak hesap açarsa bu tutar 57 bin TL’ye kadar artırılabiliyor. Belirlenen süre içerisinde para biriktirerek hibe ev parası kampanyasından yararlanabilmek için ilk şart kimliğinizle banka şubelerine başvuruda bulunulması oluyor. Ev hesabı açabilmek için bankaya başvuru yapabilirsiniz.

Devlet garantileriyle hibe alabilmek için ev hesabı açan bireyler birikimlerini bankalarda nakitlerini faize dönüştürebiliyor. Konut hesabı açan vatandaşlarda aranan bir diğer şart ise düzenli ödeme yapılması gerekiyor. Tek seferde yüksek tutar yerine aylık para biriktirilmesini teşvik eden düzenli ödemeler yapmanız gerekir. Devlet destekli geri ödemesiz parayla ev hesabı açan bireyler içerisinde en az 36 aylık hesabı bulunanlara hibe olanağı tanınacak. Paranın yatırıldığı aya bağlı olarak yüzde artış gösterecek ve böylelikle gençlerin para biriktirmesine imkan sağlanıyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz