AİLE KONUTUNDA EŞ RIZASI ŞART!

AİLE KONUTUNDA EŞ RIZASI ŞART!

Duman İnşaat

Anayasamız aile ve evlilik birliğini kıoruma amaçlıdır. Medeni Kanun 'da bu amaca yönelik 'aile konutu' tanımını düzenler. Konut eşlerden bir tanesinin üzerine de olsa diğer eşin rızası olmadan herhangi bir işlemde bulunamaz. Bir başka deyişle; evin tapusu üstüne olmayan eş de, aile konutu olan ev üzerinde söz sahibidir. Hatta aile konutu kanunlarımızda o kadar önemli bir yerdedir ki, evin tapusu üstüne olan eş öldüğünde bile, aile konutunun diğer mirasçılardan önce hayatta kalan eşe bırakılması esası vardır.
Aile konutun sürekli olması gibi bir koşul bulunmamaktadır. Aile konutu başka yerde, ikametgah yani yerleşim yeri başka yerde olabilir. Eşlerin tayin olması gibi durumlarıda kapsam dahilinde olduğunu belirtir. Aynı zamanda Medeni Kanun aile konutunun sayısında da bir kısıt getirmiyor. Ailenin hem yurt içinde, hem de yurt dışında birden fazla konutu aile konutu tanımlatmasında yasal bir engel yoktur.
Tapuda arsa olarak tescilli olan aile konutu, fiilen üzerinde konut olarak kullanılacak bir yapı varsa bu arsa artık arsa olarak değil konut olarak kullanılmaktadır. Arazinin kullanım amacını  tamamen değiştirmiş olan bu durum, konutun kaçak olması önemsiz bir şekilde aile konutu kavramı adı altında geçerli sayılır. Ancak yapı, İmar Mevzuatına göre yasal hale gelmez yine de kaçak bir yapıdır.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz