BANKACILAR ‘EMLAKÇI’ OLDU!

BANKACILAR ‘EMLAKÇI’ OLDU!

Duman İnşaat

Bankalara olan kredi borcunu ödeyemeyen binlerce vatandaş evini arabasını işyerini kaybedebiliyor. İpotekli olan taşınmazlara el koyan bankaların hanesine ise kâr olarak giriyor.

Bankaların elinde birikmiş olan haczedilen arsa konut araba gibi malları online satış siteleri üzerinden satılıyor. Bu durum banka borcu altında ezilen vatandaşların durumunu gözler önüne seriyor.

Bankalar tarafından ipotek altına alınan mallar tek tek haciz konuldu ve bankaların kendi sitelerinde satışa konuldu. Ancak bankalar gerekn taleple karşılaşamayınca ikinci el satış sitelerini tercşh etmeye başladı. Çoğunlukla kamu bankalarının olduğu Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Deniz Bank, TEB ve Kuveyt Türk Bankası açtığı resmi üyelik ile satışa sunulmaya başlandı.

İstanbul, Ankara, Adana, Mardin, Mersin, Aydın, Giresun, Konya, Ş.Urfa, Kütahya, Erzurum, Gaziantep, Ağrı, Diyarbakır gibi birçok şehir satışa sunulan yerler arasında aldı.

Türkiye de pandemi etkisi ile birlikte milyonlarca kişi ekonomik sıkıntıları atlatabilmek için daha fazla borçlandı. Tütketici kredileri ve kredi kartları ile birlikte harcamalar 700 milyar TL yi aştı. Yapılan konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler ile vatandaş kredi kullanımında da rekorlar kırıdı. 2019 yılı sonunda 10 milyar 162 milyon TL olan konut kredisi kullanımı, 2020 yılınıda sadece 5-26 Haziran döneminde 3 haftada 18 milyar 931 milyon TL oldu.

Sitede bankadan satılan toplam konut sayısı bin 904 civarında olurken bankaların satışa çıkardığı taşınmazlar arasında turistik tesisler de bulunuyor. Ziraat Bankası 601 adet konut, 449 iş yeri, 949 arsa ve 10 binayı satışa sunarken, Vakıfbank, 965 konut, 756 iş yeri, 217 arsa, 30 bina, 3 turistik tesisi satışa çıkardı. Halkbank’ın sayfasında ise 33 konut, 17 işyeri, 14 arsa, 2 bina ve 1 turistik tesis satılıyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz