İNDİRİMLERİN SÜRESİ UZATILDI

İNDİRİMLERİN SÜRESİ UZATILDI

Duman İnşaat

Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme Toplantısı 'nda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuşmacı olarak yer aldı. Dün gerçekleşen toplantıda Bakan Albayrak yeni vergi indirimlerini açıkladı ve tapu harcı ve KDV indirimini de yıl sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.
Tapu harcı ve KDV indiriminin yıl sonuna kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetenin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.
Mayıs ayında alınan karar ile tapu harcı binde 20 den binde 15 e indirilmişti. Ancak bu indirim sadece konut ve işyerleri için geçerli oldu. Arsa ve araziler bu indirim kapsamına dahil edilmedi. Daha sonra tapu harcı indirim kapsamına kat irtifakı tesis edilmiş konutlar da dahil edildi.
Yine Mayıs ayında 150 metrekareden büyük konutların teslim anında alınan KDV oranı da düşürüldü. %18 olarak alınan KDV oranı % 8 e indirildi ve bu uygulama 31 Ekim 2018 'de sona erdirilecekti. Ancak alınan karar ile bu uygulama 31 Aralık 2018 'e kadar uzatılma kararı alındı.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz