ORTAK KONUT KREDİSİ

ORTAK KONUT KREDİSİ

Duman İnşaat

Gayrimenkul veya bir arsa sahibi olmak isteyen ancak gelirleri tek başına kredi çekmek için yeterli olmayan yatırımcılar için istenilen bir kişi ile birlikte ortak kredi kullanabiliyorlar. Bankalar tarafından verilen bu kredinin türüne 'Ortak Konut Kredisi' deniyor. Ortak konut kredisi bankalardan arkadaş, kardeş, akraba ya da eş ile beraber ortak olarak yatırım ya da oturmak amacıyla kullanılıyor.böylece hem borca hemde gayrimenkule ortak olunuyor.
Ortak tapu işlemlerinde bankalar, kişilerin adına ayrı ayrı kredi açarlar. ancak ipotek konutun tamamına koyulur. Bu sebeple kişiler birbirinin borcundan da sorumlu olurlar. Maksimum kaç kişi ortak olarak kredi ve tapu işlerine girebileceği net değildir. Bankaların tahsis birimleri başvuran kişileri inceler ve karar verir.  Eğer ortak tapu yapacak kişilerden biri bankanın kredi politikasına uymuyorsa banka onay vermez. Eşler de ortal tapu işlemleri için krediye başvurabilir ve eşler de dahil olmak üzere krediye uygunluk şartı aranır. Çoğunlukla kardeşler arasında yapılan bu işlemde en sık görülen ikameti farklı olan kardeşler arasında gerçekleşiyor. Ortak yapılan tapu işlemlerinde ek bir masraf oluşmuyor. Alıcılar masrafları kendi aralarında pay edip tapuya ödeme yapıyor. Ancak ortak yapılan banka işlerinde faiz oranı ve masrafı değişebilir.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz