SEKTÖRDE EN ÇOK CEZA KESİLEN ALAN OLDU!

SEKTÖRDE EN ÇOK CEZA KESİLEN ALAN OLDU!

Duman İnşaat

Ticaret Bakanlığı tarafından, tüketici haklarının korunması için Bakanlığa ulaşan tüketici şikayetleri, tüketici hakem heyetleri, Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, Reklam Kurulu ve saha denetimleri olmak üzere birçok kanal aracılığıyla faaliyette bulunuluyor. Tüketici hakem heyetleri tarafından, tüketiciler ve satıcı ya da sağlayıcılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların basit, hızlı, en az masraf ve adil şekilde çözülmesi için yargı dışındaki çözüm merci şeklinde 1995'ten bugüne çalışmalar sürdürülüyor. Bu heyetler tarafından kuruluşlarından bugüne kadar 16 milyona yakın başvurunun karara bağlandığı ve yargıdaki iş yükünü azalttığı belirtiliyor. Hala 81 şehirde 211 tüketici hakem heyeti tarafından hizmet sunuluyor.

Habere göre; Ticaret Bakanlığı tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde geçtiğimiz sene 85 firma için yaklaşık 125 milyon TL idari para cezası uygulandı ve en çok cezanın ön ödemeli konut satışında ve abonelik sözleşmelerinde uygulandığı ifade edildi.

Bakanlığa geçtiğimiz sene kampanyalı satış, devre tatil, iş yeri dışında satış, konut finansman kredisi, paket tur, mesafeli satışlar, kredi kartları, süreli yayın, tüketici kredisi, ayıplı mal ve hizmet ve abonelik gibi farklı konularda AKİM, CİMER, e-posta, e-Devlet, yazılı dahil çeşitli yollarla toplamda 103 bin 176 tüketiciden şikayet başvurusu geldiği belirtildi. yapılan başvurular kapsamında zirvede 35 bin 251 şikayet başvurusu ile mesafeli satışlar bulunuyor ve mesafeli satışları 19 bin 908 şikayet sayısıyla ayıplı mal ve hizmetler takip ediyor. 

Bakanlık tarafından 2021'de Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kçerçevesinde iş yeri dışında kurulan sözleşmeler, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, taksitle satış sözleşmeleri, abonelik sözleşmeleri, finansal hizmet sözleşmeleri, devre tatil sözleşmeleri mesafeli sözleşmeler, piramit satış sistemleri çerçevesinBelirlenen suçları sebebiyle 85 firma için 124 milyon 990 bin 380 TL tutarında idari para cezası kesildiği belirtildi. Bakanlık tarafından en çok ceza abonelik sözleşmeleriyle ilgili kesilirken, söz konusu cezanın toplam miktarı 76 milyon 299 bin TL olarak belirlendi. Bu alanı, 30 milyon 894 bin 982 Türk Lirası ile ön ödemeli konut satışları ve 6 milyon 757 bin 450 Türk Lirası rakamla devre tatil sözleşmeleri takip etti. Aynı zamanda, 4 internet sitesinin erişiminin engellenmesi amacıyla gerekli işlemler de uygulamaya alındı. Erişim engeli istenen sitelerin üçü piramit satış hizmetlerinde, biri de mesafeli sözleşmelerde oldu.

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz