SÜRE UZADI

SÜRE UZADI

Duman İnşaat

İnşaat sektörü yeni yılda birçok kampanya, kolaylık ve müjdeler ile girmişti. KDV indirimi tapu harcı gibi destekler ile hareketlilik kazanan inşaat sektörü peşinden gelen birçok sektöre lokomotiflik yapıyor.
31 martta sona ereceği bildirilen KDV indirimi ve tapu harcı indirimi 21 mart 2019 tarihli yayımlanan Resmi Gazete 'de Cumhurbaşkanı Kararlında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar Kapsamında uzatıldığı duyuruldu. Karar 'a göre; ÖTV ve KDV indirimleri 9 ay daha uzatıldı. Tapu harcı indirimleri konutta 31 aralık 2019 tarihine kadar devam edecek. Verilen bu kararlar 1 nisan itibariyle yürülüğe girecek.
Tapu harçları yapılan indirimler ile birlikta binde 20 'den binde 15 'e düşürüldü. Yapılan bu indrimlerden konut ve işyeri sahibi olan vatandaşlar faydalanabiliyor. 2 kez uzatılmış olan tapu harcı indirimine kat irtifakı tesis edilmiş olan konutlar da dahil edildi.
Yapılan indirimleri bir örnekle açıklamak gerekirse; 300 bin TL lik bir konut için 6 bin alıcıdan 6 bin TL satıcıdan olmak üzere 12 bin TL harç tahsis ediliyordu. Uygulanan tapu harcı indirim ile aynı konut için 4.500 TL alıcı yine aynı miktarda satıcıdan olmak üzere toplam 9 bin TL harç ödemesi yapılacak. toplamda 3 bin TL kar elde edilmiş olacak.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz