TEK KURTARICI YATAY MİMARİ

TEK KURTARICI YATAY MİMARİ

Duman İnşaat

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesinde de yer alan “yatay mimari” konseptinin geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacağını söyledi.
yatay mimari konseptinin toplumun hem kültürel değerlerine hem de beklentilerine daha uygun bir yapılaşma modeli olduğu artık bilinen bir gerçek. Bu yatay mimari konsepti, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak. Yatay mimarinin; insanlara fiziki ve sosyal çevre bilinci katacağı, doğal ve  yeşille barışık, toprakla içiçe sağlıklı yaşam isteği ile yatay mimariye ilginin artacağı düşünülüyor.
Bakan Kurum "Bakanlığımızın ciddi çalışmaları var. Şehirleri daha düzenli, sağlıklı hale getirmek ve şehirlerin dünya kentleri arasında yer almasını sağlamak için birçok proje başlatıldı. Bakanımızın da açıkladığı gibi her kente özel kentsel dönüşüm anayasası gelecek. Her belediye kendi il ve ilçesi için kentsel dönüşüm strateji belgesi hazırlanacak ve sadece ihtiyaç kadar konut üretilecek. Artık her önüne gelen istediği gibi konut, avm yapamayacak" şeklinde konuştu.
Çevre Komisyonu Üyesi Barış Aydın ise;"Gerekli bilgi ve birikime sahip, ülkesine yatırım yapan müteahhitlerimizle birlikte onları yurt dışına da teşvik ederek sadece Türkiye’yi değil, dünyayı da inşa etmeye devam edeceğiz. Unutulmamalı ki Türkiye, Çin’den sonra dünyanın en büyük 2’nci müteahhidi konumunda. İnşallah geleceği hep birlikte güvenle inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.
Bakan Kurum’un "Yıllık 300 bin konutun 30’unu Bakanlık olarak dönüştüreceğiz. Kalan 270 bin konut için de belediyelere, özel sektörümüze çağrıda bulunuyorum’’ açıklamalarına da değinen Aydın "Herkes elini taşın altına koymalı ve yeni hedeflerimize hız kazandırmak için daha çok çalışmalıyız. Yapılan her projede saha çalışmalarına devam edeceğiz, vatandaşla istişare toplantıları yapıp taleplerini alacağız. Daha yaşanabilir şehirler inşa edeceğiz inşallah" dedi.

 

 

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz