YAZLIK BÖLGELERDE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ-2

YAZLIK BÖLGELERDE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ-2

Duman İnşaat

Popüler olan yazlık bölgeler konulu, Yazlık Bölgelerde Gayrimenkul Sektörü yazımızın devamı niteliğindeki ikinci yazımızla devam ediyoruz. Şehir stresinden uzaklaşmak ve gözde tatil yerlerinde yazlık ev sahibi olmak yada yatırım açısından cezp edici olması ikincil ev için piyasayı hareketlendirdi.

En çok talep gören üçüncü noktamız; Ege ‘nin göz bebeği Bodrum. Hem sezon süresi uzun olması hem de yurtiçinde oldukça popüler olması sebebiyle hareketliliği yıl boyu sürmekte. Mevcut birçok yazlık projesi bulunuyor. Yakın geçmişe kadar Bodrum denildiğinde sadece birkaç bölgeden bahsedilirdi. Ama günümüzde artık her koyu her plajı ülkenin en önemli turistik merkezi konumundadır. Deniz manzaralı markalı konut projelerinin m2 fiyatı olarak 15.000-35.000 TL arasında alıcı buluyor. Beldeleri arasında en çok Gündoğan-Gümüşlük bölgeleri alımlarda öne çıkıyor. İç tarafta kalan ve orta yaşlı yapılar ise daha uygun olup ortalama 200 m2 bir villa 1.500.000 TL den almak mümkün.

Diğer bir tatil beldemiz ise; ege kıyılarının en büyük tatil beldesi olan Marmaris. Sahip olduğu antik kenti, doğası, milli park ve piknik alanları ile yerli ve yabancı birçok turisti çekmektedir. Marmaris ‘in kendi içinde talep gördüğü beldeler vardır. Özellikle içmeler mahallesinde genelde 25-30 yıllık yapılar yoğunlukta olup birim fiyatı 3.000 ve 4.500 TL arası değişmektedir. Denize yakın dubleksler daha yüksek fiyatlar ile piyasadadır. 120 m2 civarı dubleks konutlar 500.000 TL den alıcıya sunulmakta sezonluk kiralamalarda ise aylık 10.000 TL den başlamaktadır. Selimiye köyünün artan popülerliği ise civardaki evlerin butik otel veya pansiyon olarak dönüştürüldüğü gözleniyor. O kadar fazla dönüştürülme olmuş ki kiralanacak konut neredeyse yok denecek kadar az. Selimiye de konutların az sayıda olması etkisiyle fiyatlar bodrum ile yarışır haldedir. Kiralık konutlar yaklaşık 3.000 ile 7.000 TL arasında gözlemleniyor. Gökova mevkilerinde ise konutlar birim fiyatı 3.500 TL den satılıyor.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz