ÇARPIK YAPILAŞMAYA ÖRNEK İMAR PROJESİ UYGULAMASI

ÇARPIK YAPILAŞMAYA ÖRNEK İMAR PROJESİ UYGULAMASI

Duman İnşaat

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çarpık yapılar için örnek bir projeyi hayata geçirmek için harekete geçti.  81 ilin çarpık kentleşmesine yönelik "Örnek İmar Uygulaması Projesi" uygulamaya başlandı. 2020 de 13 il, 2023 yılına kadar ise tüm ülkedeki çarpık alanları sona erdirecek projeler yapılacak. Hayata geçirilecek düzenlemeden sonra imara uygun modern kentlerin ihtiyacı olan kullanım alanları oluşacak.
Bakanlığın ve hukuki imkanlar paylaşılarak ve bu konudaki tecrübeler aktarılarak belediyelerde imar uygulamasında karar alma ve sürecin ilerleyişi hız kazanmış olacak. Vatandaşların katılımını arttırmak için örnek imar projeleri uygulamalarındaa şeffaflık ön planda olacak. Bu sayede çevre duyarlılığı aratacak. Aynı zamanda yatay mimariye zıt oluşumlarının ve yerel görüntüyü bozacak yapıların önüne geçilecek.
Geçen yıl Bakanlık proje kapsamında GAP (Güney Anadolu Projesi) ve KOP (Konya Ovası Projesi ) kapsamında Konya Meram, Adıyaman Gölbaşı ve Karaman Ermenek ilçelerinde 'Örnek İmar Uygulamasını' tamamladı. Bu yıl ise; Yozgat Sorgun, Mardin Midyat, Denizli Acıpayam, Samsun Tekkeköy ve Düzce Beyköy Beldesi olmak üzere beş ilde örnek imar uygulama projelerinde sona geldi. 2020 de bakanlık 13 örnek imar planı daha uygulamaya başlayacak.
11. Kalkınma Planı'na göre projenin uygulanması için 81 ilden; Amasya, Tekirdağ, Burdur, Kırşehir, Ordu, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Karabük, Şanlıurfa, Yalova, Muğla ve Çanakkale illeri olmak üzere 13 ilde "Örnek İmar Uygulamaları" çalışma planı yapılacak. 2021'de 20 ilde, 2022'de 20 ilde, 2023 yılında ise 20 ilde olmak üzere toplamda 60 ilde uygulama yapacak olan bakanlık; 2023 yılı sonu itibarıyla 81 ilin tamamında projeyi tamamlamış olacak.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz