COVID-19 SEBEBİYLE ALINAN MALİ TEDBİRLER

COVID-19 SEBEBİYLE ALINAN MALİ TEDBİRLER

Duman İnşaat


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Covid-19 salgınının ekonomik tahribatına karşı Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirlerinin yürürlüğe alındığını duyurdu.


Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamı içerisinde 6 ay vergi erteleyebilecek olan sektörler belirlendi. İnşaat sektörünün de içerisinde olduğu 16 sektör için faaliyet gösteren binlerce kişi vergi ertelemesinden faydalabilecek. Ek olarak terzi, manav, avukat gibi 1.9 milyon gelir vergisi mükellefleri de ertelemeden yararlanacak.


Hazine ve Maliye Bakanı  Berat Albayrak, “Tebliğle mücbir sebep hali kapsamındaki sektörleri ve altında yer alan iş kollarını belirledik. Nisan, mayıs ve haziranda muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay öteliyoruz. Bu aylarda verilmesi gereken muhtasar ve KDV beyannameleri de verilmeyecek. Bu beyannameleri 27 Temmuz’a erteliyoruz” diye konuştu. Bu doğrultuda ödemeler ekim, kasım ve aralık aylarının son haftasına ötelendi.


İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler Gelir İdaresi Başkanlığ'nca duyuruldu. Tedbirler kapsamında faaliyetleri geçici bir süre durdurulan yüzme havuzu, hamam, kaplıca, spor, oyun ve düğün salonu, berber ve kuaför gibi işyerlerinin faaliyette bulunan mükellefler de mücbir sebep karalarından faydalanabilecek. Ek olarak Ayrıca çiftçi, terzi, manav, avukat, mali müşavir, mimar, mühendis, eczacı, doktor, dişçi, veteriner, fizyoterapist, yazılımcı, sanatçı gibi mükellefler de dahil olmak üzere bilanço ve işletme hesabı esasına göre defter tutanlar ve ayrıca serbest meslek kazancı ile gelir vergisi mükellefi olan yaklaşık 1.9 milyon mükellef de mücbir sebep hali kapsamında .


İnşaat sektöründe mücbir sebeplerden dolayı vergi ertelemesinden yararlanacak mükellef gruplar;


Bina projelerinin geliştirilmesi, ikamet amaçlı binalar ile ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı, binaların yeniden düzenlenmesi ve yenilenmesi faaliyetleri, yıkım işleri, ısıtma, havalandırma, soğutma ve iklimlendirme sistemlerinin kurulumu, binaların iç ve dış boyama ve işleri, duvar ve yer kaplama gibi bina inşaatı ile özel inşaat faaliyetleri.

Duman inşaat hayalinizi güvenilir temeller üzerine inşa eder

Duman inşaat konut projeleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir yada satış ofislerimizle irtibata geçebilirsiniz